Een vochtige muur behandelen
01 mei 2023 
4 min. leestijd

Een vochtige muur behandelen

Wanneer je een vochtige muur wilt behandelen, is het essentieel om eerst de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Het behandelen van de oorzaak is cruciaal om te voorkomen dat het vochtprobleem opnieuw optreedt. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om het dak te repareren, de gevel te impregneren of het vochtige metselwerk te behandelen met een speciale vochtwerende techniek.

Als je de schimmel van de muur wilt verwijderen, is het belangrijk om te weten dat schimmel kan ontstaan door een teveel aan vocht en een gebrek aan ventilatie. Het is dus cruciaal om eerst de oorzaak van het vochtprobleem aan te pakken voordat je de schimmel gaat verwijderen. Het behandelen van schimmel kan namelijk tijdelijk zijn als de oorzaak van de vochtige muur niet is opgelost.

Als je niet zeker bent van de oorzaak van het vochtprobleem, is het verstandig om een specialist in te schakelen. Een specialist kan een vochtmeting in de muur uitvoeren en je adviseren over de beste behandeling voor jouw vochtprobleem. Schrijver Vochtbestrijding is zo'n specialist en kan je helpen bij het oplossen van jouw vochtprobleem. Zij hebben jarenlange ervaring in vochtbestrijding en bieden oplossingen op maat voor elk type vochtprobleem in de muur.

Wanneer moet een vochtige muur behandeld worden?

Een vochtige muur moet zo snel mogelijk worden behandeld, omdat vochtproblemen kunnen leiden tot verschillende gezondheidsrisico's en schade aan je woning. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer een vochtige muur behandeld moet worden.

Hier zijn een aantal situaties waarin het nodig kan zijn om een vochtige muur te behandelen:

  1. Schimmelvorming: Als je schimmel op de muur ziet, is het belangrijk om het vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken. Schimmel kan allergische reacties en ademhalingsproblemen veroorzaken, vooral bij mensen met een zwak immuunsysteem of astma.
  2. Vochtplekken: Als je vochtplekken op de muur ziet, kan dit duiden op een lekkage of opstijgend vocht. Het is belangrijk om de oorzaak van de vochtplekken te achterhalen en het probleem te behandelen om verdere schade aan de muur te voorkomen.
  3. Geurhinder: Als je een muffe geur in huis ruikt, kan dit duiden op vochtproblemen. Vochtige omstandigheden kunnen namelijk leiden tot de groei van schimmels en bacteriën die een onaangename geur verspreiden.
  4. Verf of behang dat loslaat: Als de verf of behang van de muur begint af te bladderen, kan dit duiden op een vochtprobleem. Vocht kan het materiaal van de muur aantasten, waardoor de verf of behang loslaat.
  5. Stijgende energiekosten: Een vochtige muur kan ervoor zorgen dat de isolatie van je woning minder effectief wordt. Dit kan leiden tot hogere energiekosten omdat je meer moet verwarmen om je woning op temperatuur te houden.

Het is belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk te behandelen om verdere schade te voorkomen en de gezondheidsrisico's te vermijden. Als je een vochtige muur hebt, is het verstandig om een specialist in te schakelen om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen en een geschikte oplossing te vinden.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Behandelingen voor een vochtige muur

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor een vochtige muur, afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte behandelingen:

  1. Injecteren van muren: Dit wordt gebruikt om opstijgend vocht te behandelen. Bij deze methode worden er gaatjes in de muur geboord waarin vervolgens een vochtwerend middel wordt geïnjecteerd. Dit middel zorgt ervoor dat het vocht niet meer kan opstijgen in de muur.
  2. Impregneren van muren: Deze methode wordt gebruikt om doorslaand vocht te behandelen. Bij deze methode wordt er een vochtwerende laag aangebracht op de buitenmuur, zodat vocht niet meer naar binnen kan dringen.
  3. Plaatsen van ventilatie: Als er sprake is van veel condensatievocht, kan het helpen om extra ventilatie aan te brengen in de ruimte. Bijvoorbeeld door het plaatsen van ventilatieroosters of het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem.
  4. Muurelementen: Het plaatsen van muurelementen helpt bij verschillende soorten vochtproblemen. Dit zijn gepatenteerde ventilatiestenen die in de muur worden geplaatst. Deze stenen hebben een vochtwerende werking en zorgen ervoor dat het vocht niet meer in de muur kan trekken. Ook zorgen de muurelementen van Schrijver Systeem ervoor dat de muur van binnenuit opdroogt.
  5. Dichtsmeren van muren: Bij kleine vochtplekken kan het helpen om de muur te dichten met een vochtwerend middel.

Het is belangrijk om de juiste behandeling te kiezen, afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem. Het is daarom verstandig om een vochtbestrijder in te schakelen om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen en de meest geschikte behandeling voor te stellen.

De behandelingsmethode van Schrijver Vochtbestrijding

Schrijver Vochtbestrijding is een bedrijf dat zich al meer dan 35 jaar specialiseert in het oplossen van vochtproblemen in de muur. We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan en hebben onze behandelingen voortdurend verbeterd om de beste resultaten te behalen.

Onze behandeling voor vochtige muren is een van de meest effectieve oplossingen die momenteel beschikbaar zijn. Het plaatsen van de muurelementen is een van onze specialiteiten en wordt vaak binnen één werkdag gedaan. Dit betekent dat je binnen korte tijd kunt genieten van een permanente oplossing voor je vochtprobleem.

Het plaatsen van muurelementen is ook een duurzame oplossing, omdat deze niet vervangen hoeven te worden na verloop van tijd. Dit betekent dat je niet steeds opnieuw kosten hoeft te maken voor het vervangen van de muurelementen. Onze behandelingen vereisen geen periodiek onderhoud, waardoor je kunt genieten van langdurige bescherming tegen vochtproblemen in de muur.

Onze specialisten zijn zeer ervaren en deskundig op het gebied van vochtbestrijding en staan klaar om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw specifieke vochtprobleem. Als je meer wilt weten over ons systeem of als je meer informatie wilt over het behandelen van vochtige muren, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om je te adviseren en te helpen bij het oplossen van jouw vochtprobleem.