Een vochtbestrijder nodig?
04 oktober 2022 
2 min. leestijd

Een vochtbestrijder nodig?

Zitten de muren van je woning vol met schimmel of is er sprake van een muffe geur in huis? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van een vochtprobleem. Er zijn diverse behandelingen om veel vocht in huis te verhelpen. Maar eerst is het belangrijk om een vochtbestrijder in te schakelen voor een vochtmeting of vochtanalyse. Schrijver Systeem is een vochtbestrijder en al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen in huis.

Wanneer we het vocht in huis bestrijden, werken we hoofdzakelijk met de muurelementen van Schrijver Systeem. Deze muurelementen worden ook ventilatiestenen genoemd. De elementen zorgen ervoor dat de muren van binnenuit opdrogen. Deze oplossing is geschikt voor de vochtproblemen optrekkend vocht, vochtdoorslag en condensatievocht. In sommige gevallen injecteren we de binnenmuren, maar dat is alleen bij muren waarin geen elementen geplaatst kunnen worden. Heb je vragen voor een vochtbestrijder? Laat het ons gerust weten.

Een vochtanalyse van een vochtbestrijder

Wil je de oorzaak van het vochtprobleem achterhalen, dan is het belangrijk om een vochtmeting uit te laten voeren. Bij de vochtmeting wordt er gekeken naar de hoeveelheid vocht in de muur en de luchtvochtigheid in huis. De luchtvochtigheid wordt in meerdere ruimtes gecontroleerd. Als het percentage uitkomt tussen de 40 en 60 procent, dan is de luchtvochtigheid in huis goed. Is het percentage hoger dan 60 procent, dan is er zeker sprake van een vochtprobleem in huis.

Het is ook belangrijk om het vochtgehalte in de muur te controleren. Een 'gezond' vochtgehalte in de muur ligt tussen de 4 a 12 procent. Een vochtbestrijder kan in no-time de oorzaak van het vochtprobleem in de muur achterhalen. Nadat het probleem in kaart is gebracht kijken we samen met jou naar een passende oplossing om het vocht in de muur te stoppen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

De behandelingen van een vakkundige vochtbestrijder

Het oplossen van vochtproblemen in huis kan op verschillende manieren. Zo kun je een vochtbestrijder inschakelen voor het injecteren van de muren, de buitengevel impregneren of beter ventileren. Alleen deze oplossingen zijn niet geschikt voor alle soorten vochtproblemen in de muur. Het plaatsen van de muurelementen van Schrijver Systeem is wel een goede oplossing voor al deze problemen. Of je nu last hebt van vochtdoorslag, opstijgend vocht of teveel condensatievocht, de muurelementen zijn bij elk probleem inzetbaar.

Schrijver Systeem is de vochtbestrijder die je nodig hebt

Wil je zeker weten of je last hebt van een vochtprobleem in huis? Informeer dan naar een gratis vochtmeting door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn al meer dan 35 jaar actief als vochtbestrijder in Nederland (en buitenland). Duizenden muren zijn weer droog dankzij onze gepatenteerde muurelementen. Deze muurelementen kunnen meestal binnen één werkdag in de buitenmuur geplaatst worden en gaan jarenlang mee. Onderhoud is niet nodig en het is een duurzame en permanente oplossing tegen vocht. Wil je graag meer weten over onze oplossing? Twijfel niet en neem contact op met vochtbestrijder Schrijver Systeem.