Vochtproblemen in huis? Schrijver Systeem lost het op!

 Kies voor een gezonder leefklimaat

Een vochtige omgeving is niet alleen slecht voor je gezondheid maar ook voor onze planeet.

Vochtproblemen

Problemen bij vochtschade

Lelijke vochtplekken in huis en vochtige buitenmuren zijn niet alleen heel storend, maar beïnvloeden ook je gezondheid en tasten de woning aan. Vocht in huis is daarom schadelijker dan je wellicht denkt. 


Met het Schrijver Systeem® wordt de luchtvochtigheid gestabiliseerd en voorkom je de onderstaande vochtproblemen.


  • Gezondheidsklachten
  • Onnodig hoge energiekosten
  • Schade aan je woning

  


Wat zijn jouw vochtproblemen?

Doe de checklist!

We hebben een checklist voor je gemaakt. Beantwoord de vragen hiernaast en we weten snel genoeg of jouw woning in aanmerking komt voor ons systeem.


Heb je meerdere vragen met JA beantwoord inclusief vraag 5? Dan raden wij je zeker aan om een GRATIS vochtmeting door ons te laten doen bij je thuis. Geheel vrijblijvend vertellen we je dan ook de mogelijkheden en het kostenplaatje.


Beantwoord onderstaande vragen met JA of NEE
1. Zijn er zichtbare vocht- of schimmelplekken op de muren te       zien?
2. Is er een witte waas op de bakstenen buiten? Of slaan de   bakstenen wit uit?
3. Ruikt het muf in of om het huis?
4. Helpen de vochtvreters die je hebt gebruikt niet of nauwelijks?
5. Heeft je woning of bedrijfspand spouwmuren of enkelsteens   muren?
6. Helpt het niet om de kilte uit huis te krijgen d.m.v. hoger te   stoken?
7. Blijft het vochtprobleem na ventilatie?
8. Vind je wel eens groepjes dode pissebedden in huis liggen?
9. Heb je het idee dat er vocht in het stukwerk zit?
10. Zijn de muren nageïsoleerd?

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Schade aan uw woning

Een droge muur blijft beter intact dan een natte muur. Dit merk je bijvoorbeeld als het voegwerk begint uit te hollen. Wanneer dit probleem te extreem wordt, zul je moeten investeren om de bouwkundige kwaliteit van uw muur te bewaken. Bij een droge muur wordt dit probleem voorkomen.


Lelijke binnenmuren en risico's met electriciteit

Niet alleen heeft vocht negatieve effecten op de buitenmuur, ook de binnenkant van uw woning wordt zichtbaar aangetast. Er ontstaan schimmelplekken op muren en het behang hecht niet meer. Wanneer het opkruipend vocht zelfs schakelaars en wandcontactdozen bereikt, kan dit kortsluiting veroorzaken en in het meest ongunstige geval loopt u ernstig letsel op.


Constateert u dus vochtige plekken op muren? Wacht dan niet totdat het te laat is. Neem contact met ons op en laat uw woning inspecteren op vochtproblemen.

Gezondheidsklachten

Een stabiele relatieve luchtvochtigheid van rond de 50% is essentieel voor uw gezondheid. Vochtproblemen in huis hebben een direct gevolg op de kwaliteit van uw gezondheid. Een vochtige omgeving is namelijk de ideale kweekplaats voor schimmels en bacteriën. 

 

Schimmels en bacteriën

Ziektes veroorzaakt door schimmels en lucht overdraagbare infectieuze bacteriën en virussen, worden geminimaliseerd bij een relatieve vochtigheid (Rv) tussen de 40 – 60%. Daarbij komt dat de grootte van de allergene mijtpopulatie en schimmels op de muren direct afhankelijk is van de Rv. Bij een waarde van 80% (en dit is vrij gebruikelijk in Nederlandse woningen) bereikt de mijtpopulatie een piek in de groei. Veel schimmels groeien bij waarden van 60% of meer. 


Daarnaast kunnen schadelijke chemicaliën (zoals stikstofdioxide, formaldehyde, zwavel en ozon) vrijkomen van bouwmaterialen als een gevolg van een te hoge luchtvochtigheid.


Een uitgebreid overzicht van de verschillende gezondheidsklachten, zoals astma, eczeem, maar ook zilvervisjes allergie kan je teruglezen in dit artikel

Onnodig hoge energiekosten

Hoe droger een muur is, des te lager zal de energievraag zijn. Een muur scheidt binnen van buiten en werkt daarbij als een isolator. Om te voorkomen dat de beoogde temperatuur die binnen wordt gewenst niet verloren gaat, is het noodzakelijk om een zo hoog mogelijke isolatiewaarde te bereiken. Hoe beter een muur in staat is om te isoleren des te lager zal dus het energieverbruik van het huishouden zijn.


Droge lucht is een uitstekende isolator

In een stenen muur zitten vele minuscule holtes die voor een goede isolatiewaarde zorgen. Maar zodra een muur zich volzuigt met vocht gaat de isolatiewaarde sterk achteruit. Het Schrijver Systeem® is in staat muren volledig uit te drogen, waardoor er een optimale isolatiewaarde ontstaat. Zijn de muren vochtig? Dan gaat dit ten koste van een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid