Kies voor een gezonder leefklimaat

Een vochtige omgeving is niet alleen slecht voor uw gezondheid maar ook voor onze planeet.

Vochtproblemen

Vochtproblemen zijn schadelijker dan u denkt

Lelijke vochtplekken in huis en vochtige buitenmuren zijn niet alleen heel storend, maar beïnvloeden ook uw gezondheid en tasten de woning aan. Vocht in huis is daarom schadelijker dan u wellicht denkt. 


Met het Schrijver Systeem® wordt de luchtvochtigheid gestabiliseerd en voorkomt u de onderstaande vochtproblemen.


  • Gezondheidsklachten
  • Onnodig hoge energiekosten
  • Schade aan uw woning

  


Gezondheidsklachten

Een stabiele relatieve luchtvochtigheid van rond de 50% is essentieel voor uw gezondheid. Vochtproblemen in huis hebben een direct gevolg op de kwaliteit van uw gezondheid. Een vochtige omgeving is namelijk de ideale kweekplaats voor schimmels en bacteriën. 

 

Schimmels en bacteriën

Ziektes veroorzaakt door schimmels en lucht overdraagbare infectieuze bacteriën en virussen, worden geminimaliseerd bij een relatieve vochtigheid (Rv) tussen de 40 – 60%. Daarbij komt dat de grootte van de allergene mijtpopulatie en schimmels op de muren direct afhankelijk is van de Rv. Bij een waarde van 80% (en dit is vrij gebruikelijk in Nederlandse woningen) bereikt de mijtpopulatie een piek in de groei. Veel schimmels groeien bij waarden van 60% of meer. 


Daarnaast kunnen schadelijke chemicaliën (zoals stikstofdioxide, formaldehyde, zwavel en ozon) vrijkomen van bouwmaterialen als een gevolg van een te hoge luchtvochtigheid.

Onnodig hoge energiekosten

Hoe droger een muur is, des te lager zal de energievraag zijn. Een muur scheidt binnen van buiten en werkt daarbij als een isolator. Om te voorkomen dat de beoogde temperatuur die binnen wordt gewenst niet verloren gaat, is het noodzakelijk om een zo hoog mogelijke isolatiewaarde te bereiken. Hoe beter een muur in staat is om te isoleren des te lager zal dus het energieverbruik van het huishouden zijn.


Droge lucht is een uitstekende isolator

In een stenen muur zitten vele minuscule holtes die voor een goede isolatiewaarde zorgen. Maar zodra een muur zich volzuigt met vocht gaat de isolatiewaarde sterk achteruit. Het Schrijver Systeem® is in staat muren volledig uit te drogen, waardoor er een optimale isolatiewaarde ontstaat. Zijn de muren vochtig? Dan gaat dit ten koste van een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid

Schade aan uw woning

Een droge muur blijft beter intact dan een natte muur. Dit merkt u bijvoorbeeld als het voegwerk begint uit te hollen. Wanneer dit probleem te extreem wordt, zult u moeten investeren om de bouwkundige kwaliteit van uw muur te bewaken. Bij een droge muur wordt dit probleem voorkomen.


Lelijke binnenmuren en risico's met electriciteit

Niet alleen heeft vocht negatieve effecten op de buitenmuur, ook de binnenkant van uw woning wordt zichtbaar aangetast. Er ontstaan schimmelplekken op muren en het behang hecht niet meer. Wanneer het opkruipend vocht zelfs schakelaars en wandcontactdozen bereikt, kan dit kortsluiting veroorzaken en in het meest ongunstige geval loopt u ernstig letsel op.


Constateert u dus vochtige plekken op muren? Wacht dan niet totdat het te laat is. Neem contact met ons op en laat uw woning inspecteren op vochtproblemen.