Muffe geur in huis
18 juni 2022 
2 min. leestijd

Muffe geur in huis

Een muffe geur in huis is erg vervelend, dat is zeker niet fijn als je thuiskomt. In de meeste gevallen wordt deze geur veroorzaakt door een te grote hoeveelheid vocht in huis. Als de luchtvochtigheid in huis te hoog is gaat het vocht in de meubels, vloeren en gordijnen zitten. Hierdoor kan er schimmel in huis gaan groeien, in veel gevallen zal er schimmel op de muur zichtbaar zijn. Vooral in kamers en ruimtes waar weinig tot niet geventileerd wordt zal de muffe geur blijven hangen. Je zult denken: Als ik de schimmel van de muren verwijder en een luchtverfrisser koop dan ben ik er vanaf. Helaas is dat niet het geval, meestal is er sprake van een vochtprobleem in huis dat de muffe geur in huis veroorzaakt. Pak het vochtprobleem daarom bij de bron aan en bestrijdt niet alleen de gevolgen.

Hoe ontstaat er een schimmellucht in huis?

De muffe geur of de schimmellucht in huis ontstaat doordat de luchtvochtigheid in huis veel te hoog is. In sommige gevallen helpt het al als je beter en meer gaat ventileren in huis. Maar als er sprake is van een vochtprobleem als optrekkend vocht of doorslaand vocht, dan is ventileren alleen niet voldoende. Doordat er vocht in de muren van de woning gaat zitten zal de luchtvochtigheid in huis gaan stijgen. De juiste luchtvochtigheid in huis is een percentage tussen de 40 en 60 procent. Als het percentage boven de 60 procent komt, dan is het slim om contact op te nemen met een vochtbestrijding specialist.

Bij een erg hoge luchtvochtigheid en vochtige muren zal er uiteindelijk schimmel op de muur gaan groeien. Soms zit er zwarte schimmel achter het behang of achter de plinten tegen de muur. De schimmel op de muur zorgt voor de muffe geur in huis. Als het erger wordt zal er ook schimmel gaan groeien op de meubels of onder de vloer. Onderneem je geen actie, dan zal de schimmellucht in huis alleen maar ergen gaan worden.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

De methode om de muffe geur in huis te stoppen

Je kunt ervoor kiezen om de muffe geur in huis te camoufleren met behulp van een luchtverfrisser. Maar dat lost natuurlijk niets op en schimmel in huis is gewoon slecht voor je gezondheid. Het is veel beter om het vochtprobleem in huis op te lossen. De meest voorkomende vochtproblemen die de muffe geur in huis veroorzaken zijn: Optrekkend vocht, doorslaand vocht en een veel te grote hoeveelheid condensatievocht. Als je wilt weten welk van deze vochtproblemen de schimmellucht in huis veroorzaakt, dan is het goed om een vochtspecialist in te schakelen.

Schrijver Systeem werkt met muurelementen die ervoor zorgen dat de muren van binnenuit opdrogen. Doordat de muren droog worden zal er geen schimmel meer op de muur groeien en verdwijnt de muffe geur in huis. Het is ook goed om meer te ventileren in huis. Met behulp van een weerstation of hygrometer kun je de luchtvochtigheid in huis in de gaten houden en extra ventileren als het nodig is.

Schrijver Vochtbestrijding stopt de muffe geur in huis

Als je een definitieve oplossing wilt voor de muffe geur in huis, neem dan contact op met Schrijver Vochtbestrijding. Met behulp van een vochtanalyse en vochtmeting kunnen we vrij snel achterhalen hoe het vochtprobleem in huis wordt veroorzaakt. We zijn inmiddels 35 jaar actief op het gebied van vochtbestrijding en duizenden woningen ruiken nu weer fris dankzij onze oplossing. De muurelementen van Schrijver Systeem zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Het installeren van de ventilatiestenen neemt meestal slechts één werkdag in beslag. Alle rommel wordt netjes opgeruimd, je hoeft zelf helemaal niets te doen. Zou je meer willen weten over onze oplossing om die muffe geur in huis te verhelpen? Twijfel niet en neem contact met ons op.