Schrijver Systeem - meer dan 35 jaar ervaring - een duurzaam bedrijf

Schrijver Systeem een begrip in vochtbestrijding 

Al meer dan 35 jaar een echt familiebedrijf

Over Schrijver Systeem

Schrijver Systeem: vochtbestrijding sinds 1982

Een ondernemer geïnspireerd door de natuur


Schrijver Systeem is opgericht in 1983 en sindsdien een echt familiebedrijf. Henk Schrijver, uitvinder en directeur, zocht een gezonde en duurzame oplossing voor vochtproblemen in woningen en kantoorgebouwen. Geïnspireerd door de natuur, ontwikkelde hij één van de eerste duurzame vochtbestrijdingssystemen. Dit idee leverde Henk Schrijver de eerste prijs voor de beste uitvinding van het jaar. Het systeem is TNO-getest en gepatenteerd.


Inmiddels is het Schrijver Systeem geïnstalleerd in meer dan 47.000 woningen en kantoorgebouwen in binnen- en buitenland.


Uw woning en leefklimaat weer in gezonde staat

Heeft u last van lelijke vochtplekken in huis? Schimmels op muren die elke keer weer terugkomen? Schrijver Systeem lost uw vochtproblemen definitief op. De muurelementen voeren dagelijks een flinke hoeveelheid vocht af ( ¼ liter per element). Dit is niet alleen beter voor de staat van uw woning, maar ook uw gezondheid.

De geschiedenis van Schrijver Systeem

1973

Henk Schrijver vindt het vochtbestrijdingselement uit door zijn kennis van luchtstromen en open haarden toe te passen.

1976

De eerste Testinstallatie bij de familie Den Hartog

1979

Een astma patiënte ondervind significante verbeteringen in haar gezondheid na het plaatsen van het schrijversysteem in haar vochtige woning.

1983

Officiële oprichting Schrijversysteem, wat sindsdien een echt familiebedrijf is.

In hetzelfde jaar ontvangt het bedrijf steun vanuit de Nederlandse regering om de uitvinding verder te ontwikkelen.

1988

Dat de vochtbestrijdingselementen daadwerkelijk vocht onttrekken en gezondheidsklachten doen verminderen werd bewezen met testen die werden uitgevoerd door TNO. Nadien is het systeem gepatenteerd.

1995

In dit jaar opende Schrijver Systeem een vestiging in België. Ook Duitsland wordt toegevoegd aan de te leveren landen.

1997

Schrijver systeem vestigt zich ook in Engeland. Vanuit deze vestiging wordt ook Denemarken aangeleverd.

2004

Oprichting Schrijver systeem Spanje onder de naam SmartDry. Vanuit deze tak van het bedrijf worden behalve Spanje ook Frankrijk, Portugal en Italië beleverd.

2012

Het schrijversysteem wordt geplaatst op de 26ste plek op een lijst met de 100 meest innovatieve bedrijven door het Nederlandse ministerie van economie en ontwikkeling.

Schrijver Systeem 

in de media

Vochtbestrijding

Op 25 Februari 2018 vertelde Geert Mout, onze vertegenwoordiger, bij Business Class over de werking van het Schrijver Systeem.