Witte aanslag op woningen
27 januari 2023 
2 min. leestijd

Witte aanslag op woningen

Zit er witte aanslag op de buitenmuur van je huis? Dit is niet alleen hinderlijk voor het zicht, maar kan ook bijdragen aan structurele schade aan je huis. Dat is voor niemand fijn, wanneer er sprake is van dit vochtprobleem in de muur, onderneem dan zo snel mogelijk actie. Als er witte aanslag op woningen zit, kan dat verschillende oorzaken hebben. Wil je dit probleem permanent oplossen? Schakel dan een vochtbestrijder of vochtspecialist in om het probleem te onderzoeken en op te lossen.

Hoe ontstaat witte aanslag op woningen?

De witte aanslag op de buitenmuur ontstaat doordat er zouten (door het vocht) uit de bakstenen getrokken wordt. Door dit zout ontstaat ook de witte kleur op de muur. Het is dus duidelijk een vochtprobleem dat in de muur afspeelt, meestal gaat het om optrekkend vocht. Vaak denken mensen dat de witte aanslag op woningen wordt veroorzaakt door schimmel, dat is zeker niet het geval.

In sommige gevallen wordt de witte aanslag veroorzaakt door kalkuitslag. Wanneer dat het geval is, dan loopt de kalk uit de stenen van de muren van je huis. Dat kan weggespoeld worden door de regen, maar de kalk kan ook in de buitenmuur trekken. Als dit gebeurt, dan is de kans groot dat de witte aanslag op je huis erger wordt.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Wat is het gevolg van deze witte aanslag?

Woningen moeten niet alleen van binnen gezond zijn, ook de buitenkant is daarbij erg van belang. De twee belangrijkste redenen waarom witte aanslag op je woning voorkomen moet worden zijn als volgt:

Door de witte aanslag op de buitenmuur kan er permanente schade ontstaan aan je huis. Om dit op te knappen kun je te maken krijgen met hoge onkosten. Daarnaast is het herstellen van een buitenmuur een behoorlijke klus. Tevens kan het herstellen van de buitenmuur het beste plaats vinden tijdens de lente of zomer.

Zitten er vochtproblemen in de muur die de witte aanslag veroorzaken? Dan kan het vocht uiteindelijk doortrekken naar de binnenmuur van je woning. Dit zorgt ervoor dat het behang loslaat, de verf afbladdert of dat het stucwerk afbrokkelt. Ook kun je te maken krijgen met schimmel op de muur of er ontstaat een muffe geur in huis.

De witte aanslag op woningen verhelpen

Bij witte aanslag op de woning is het belangrijk, net als bij andere vochtproblemen, om contact op te nemen met een vochtbestrijding specialist. Hiermee voorkom je dat de vochtproblemen erger worden en de onkosten oplopen. Bij Schrijver Vochtbestrijding hebben we jarenlang ervaring in het oplossen van vochtproblemen in huis en in de muur. Dankzij onze gepatenteerde muurelementen droogt de muur van binnenuit op en zal de witte aanslag op woningen verdwijnen. Er zijn nog andere oplossingen zoals het injecteren of impregneren van muren. Onze voorkeur gaat uit naar de muurelementen omdat dit een permanente methode is van vochtbestrijding.