Vochtspecialist nodig om vochtproblemen op te lossen?
04 mei 2022 
2 min. leestijd

Vochtspecialist nodig om vochtproblemen op te lossen?

Heb je in huis te maken met een vochtprobleem? Je kunt er altijd voor kiezen om het vochtprobleem zelf op te lossen en deze in sommige gevallen te negeren. Als je het vochtprobleem negeert (wat wij sterk afraden) zal de situatie alleen maar erger worden. De muffe lucht in de woning zal toenemen en de schimmel- en vochtplekken op de muur zullen groter worden. Maar wat dacht je van de hoge(re) energierekening en/of schade aan de constructie van de woning? Kies je ervoor om het vochtprobleem zelf te verhelpen, zelfs dan kunnen er problemen ontstaan. Zo kan het gebeuren dat er sprake is van meerdere soorten vochtproblemen tegelijkertijd of dat je niet voor de juiste bestrijdingsmethode kiest. Als je een vochtprobleem op de muur constateert, schakel altijd voor de zekerheid een vochtspecialist in. Daarmee voorkom je dat de situatie in en rondom het huis verslechterd.

Een vochtspecialist kan een vochtmeting uitvoeren

Het eerste wat een vochtspecialist doet in de woning is een zogenaamde vochtmeting. De luchtvochtigheid in huis wordt gecontroleerd en uiteraard ook de hoeveelheid vocht in de muren. De ideale luchtvochtigheid in huis dient tussen de 40 en 60 procent te liggen. Als de luchtvochtigheid een stuk hoger is, dan heb je te maken met een vochtprobleem. Wanneer de vochtmeting in de muur wordt gedaan, dan dient het vochtpercentage tussen de 4 a 12 procent te zijn. Is het percentage veel hoger, dan zijn de muren te vochtig en heb je last van een vochtprobleem in huis. Wanneer de vochtmeting is gedaan door de vochtspecialist kan snel bepaald worden of je te maken hebt met optrekkend vocht, doorslaand vocht of een grote hoeveelheid condensatievocht. Uiteraard geven we je passend advies over het verhelpen van het vochtprobleem.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Vochtbestrijding methodes om vochtproblemen te verhelpen

Elk vochtprobleem vereist weer een andere methode van vochtbestrijding. Heb je te maken teveel condensatievocht in huis, dan kun je allereerst beginnen met het beter ventileren van de woning. Heb je last van optrekkend vocht in de muur, dan heeft het niet veel nut om de muren te schilderen met een vochtwerende verf. De vochtspecialist helpt je graag bij het kiezen van de juiste vochtbestrijding methode. Hierbij kun je denken aan het injecteren en impregneren van muren, maar ook aan het plaatsen van muurelementen in de buitenmuur. Het is tevens ook handig om gebruik te maken van een hygrometer, zo kun je de hoeveelheid vocht in huis zelf in de gaten houden.

Schrijver Systeem is de vochtspecialist die je zoekt

Als je wilt dat het vochtprobleem in huis permanent wordt opgelost, dan kun je kiezen voor de muurelementen van Schrijver Systeem. Het impregneren of injecteren van muren kan ook een oplossing zijn, alleen deze is slechts tijdelijk en dient periodiek uitgevoerd te worden. Het injecteren van de muur kan er wel voor zorgen dat de binnenmuren sneller opdrogen. Maar als je last hebt van optrekkend vocht of doorslaand vocht in de muur, dan zijn de muurelementen de oplossing waar je naar op zoek bent. Schrijver Systeem vochtbestrijding is inmiddels meer dan 35 jaar werkzaam op het gebied van vochtbestrijding. Deze oplossing is permanent, duurzaam en milieuvriendelijk. De muurelementen vereisen nauwelijks onderhoud en de muren worden zonder externe energiebronnen opgedroogd. Wil je advies van een vochtspecialist? Neem contact op met Schrijver Systeem vochtbestrijding.