Vochtprobleem in de binnenmuur
24 juni 2022 
2 min. leestijd

Vochtprobleem in de binnenmuur

Niet alleen in de buitenmuren van je woning kunnen vochtproblemen ontstaan. Vochtplekken op de muur, behang dat loslaat of schimmelgroei op de muur. Het zijn allemaal gevolgen van een vochtprobleem in de binnenmuur. Je kunt ervoor kiezen om de schimmel op de muur te verwijderen of de muur opnieuw te verven. Maar naar een aantal maanden zul je zien dat de gevolgen van het vochtprobleem opnieuw verschijnen. Als je denkt dat je last hebt van een vochtprobleem in de binnenmuur, laat er altijd even een vochtspecialist naar kijken. Met behulp van een gratis vochtmeting in huis en in de muur kunnen we de oorzaak snel achterhalen.

Hoe kun je vochtproblemen in de binnenmuur herkennen?

Een vochtprobleem in de muur kun je meestal herkennen aan de vochtplekken en schimmels die op de muur gaan groeien. Als de muur behangen of gestuct is, dan zal het behang en/of het stucwerk los gaan laten. In veel gevallen is er duidelijke schimmelgroei te zien achter deze laag. Zitten de vochtplekken aan de onderkant van de muur en is de woning voor het jaar 1980 gebouwd? Dan is de kans groot dat je last hebt van optrekkend vocht. De vochtplekken kunnen ook in het midden van de muur zitten. Heeft het een tijdje flink geregend en ontstaan er vervolgens vochtplekken? Dan is de kans groot dat doorslaand vocht het vochtprobleem is in jouw woning. Groeit er schimmel op de muur tegen het plafond aan? Dan wordt het vochtprobleem in de binnenmuur veroorzaakt door een grote hoeveelheid condensatievocht.

Wat ook opvallend is bij een vochtprobleem in de muur is dat er een muffe geur in huis kan ontstaan. Meestal gaat dat samen met een forse verhoging van de luchtvochtigheid in huis. Als je twijfelt over de oorzaak van jouw vochtprobleem in de binnenmuur, neem dan gerust contact met ons op voor een vakkundige (en gratis) vochtmeting. Meten is weten wordt er gezegd, en als je weet welk vochtprobleem er aanwezig is kun je kiezen voor de juiste manier van vochtbestrijding.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Stop het vochtprobleem in de binnenmuur

Er zijn verschillende oplossingen om het vochtprobleem in de binnenmuur te verhelpen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de symptomen te bestrijden. Verf de muur opnieuw, verwijder de schimmel van de muur of doe er een nieuwe laag behang op. Allemaal mogelijk, alleen zijn dit slechts tijdelijke oplossingen. Daarnaast zul je merken dat de hoge luchtvochtigheid in huis niet lager wordt. Er zijn ook vochtbestrijding methodes zoals het injecteren of impregneren van de muren. Je kunt er zelfs voor kiezen om de muur te laten onderkappen, alleen dit is wel een flinke verbouwing. Een makkelijke oplossing is meer gaan ventileren, alleen dat heeft bij doorslaand vocht en optrekkend vocht niet zoveel nut. Een oplossing die wel geschikt is voor alle soorten vochtproblemen zijn de muurelementen van Schrijver Vochtbestrijding.

De muurelementen van Schrijver Vochtbestrijding

Inmiddels zijn we meer dan 35 jaar actief in het oplossen van vochtproblemen en het opdrogen van muren. Duizenden woningen zijn vochtvrij gemaakt met behulp van onze muurelementen. Het zijn ventilatiestenen die in de buitenmuur worden geplaatst en zorgen ervoor dat de muren van binnenuit op gaan drogen. De ideale oplossing voor zowel optrekkend vocht, doorslaand vocht en teveel condensatievocht in huis. Deze oplossing op het gebied van vochtbestrijding kan binnen één werkdag uitgevoerd worden. De muurelementen worden in de buitenmuur geplaatst en beginnen gelijk hun werk te doen. Na een aantal maanden zul je merken dat het vochtprobleem in de binnenmuur minder en de luchtvochtigheid in huis beter wordt. Zou je meer willen weten over onze vochtbestrijding methode? Of wil je liever een afspraak maken voor een gratis vochtmeting? Neem gerust contact op met een van onze vochtspecialisten.