Vocht in huis verwijderen, hoe doe je dat?
06 november 2021 
2 min. leestijd

Vocht in huis verwijderen, hoe doe je dat?

Optrekkend vocht in huis verwijderen

Heb jij vochtplekken waargenomen aan de onderkant van jouw muur? Zie je ook kleine, zwarte puntjes en schimmels en hangt er een muffe, onaangename geur in jouw woning? Dan ben jij het slachtoffer geworden van optrekkend vocht. Optrekkend vocht kan ontstaan door een te hoog grondwaterpeil, maar in de meeste gevallen ligt de oorzaak bij het gebrek aan een (naar behoren werkende) waterkering. Er bestaan verschillende oplossingen voor optrekkend vocht. Vaak wordt er gekozen voor het injecteren van de muren omdat deze methode snel en vrij goedkoop is. Het nadeel aan muurinjectie is dat de woning hermetisch afgesloten wordt waardoor het leefvocht niet naar buiten afgevoerd kan worden. Een tweede oplossing om opstijgend vocht in huis te verwijderen, is het onderkappen van de aangetaste muur om ze te voorzien van een (nieuwe) waterkering. Deze methode is zeer efficiënt, maar wel erg tijdrovend en kostelijk. Een derde en permanente oplossing is het aanbrengen van de muurelementen van Schrijver Systeem die gebruikmaken van natuurlijke luchtstroom om het vocht uit de muren te trekken.

Doorslaand vocht in huis verwijderen

Zie jij vochtplekken op of in de buurt van het plafond op het eerste verdiep of hoger? Dan heb je last van doorslaand vocht. Doorslaand vocht in huis verwijderen kan op drie verschillende manieren. In de praktijk kiest men vaak voor gevelimpregnatie omdat een (zwaar) beschadigde gevel vaak de oorzaak van vochtdoorslag is. Bij gevelimpregnatie wordt de gevel eerst volledig schoongemaakt en worden alle gaatjes, scheurtjes en barstjes volledig hersteld. Van zodra dat gedaan is, wordt het impregneermiddel over de hele oppervlakte van de gevel aangebracht. Dit middel is vochtwerend en geeft vocht dus geen kans om de woning binnen te dringen. Een tweede, zeer doeltreffende manier om een einde te maken aan vochtdoorslag is het vervangen van de gevelbekleding. Dat komt natuurlijk wel met een kostenplaatje. En een laatste, maar zeer goede oplossing voor doorslaand vocht in huis te verwijderen is het plaatsen van de Schrijver Systeem muurelementen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Condensatievocht in huis verwijderen

In een woning wordt er heel wat leefvocht gevormd. Denk maar aan het vocht afkomstig uit de badkamer, het vocht dat ontstaat tijdens het koken en het vocht afkomstig van nat wasgoed. Wanneer dit vocht niet of onvoldoende afgevoerd kan worden uit de woning zet het zich af op koude plaatsen, zoals plafonds en ramen. Dit vochtprobleem wordt “condensatievocht” genoemd. Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om het condensatievocht in huis te verwijderen. Omdat een gebrekkige ventilatie meestal de aanleiding van condensatievocht is, is beter ventileren dan ook essentieel. Zorg voor voldoende verse lucht door ramen en deuren regelmatig open te zetten, hang je wasgoed buiten op indien mogelijk en maak gebruik van een afzuigkap tijdens het koken. Als dit allemaal nog niet genoeg is, kan je ook altijd een mechanisch ventilatiesysteem laten installeren. En wat je ook kunt doen, en wat wij jou sterk aanraden, is het laten plaatsen van de Schrijver Systeem muurelementen om condensatievocht in huis te bestrijden.

Vocht in huis verwijderen met de Schrijver Systeem muurelementen

Er is maar één oplossing die een definitief einde maakt aan alle mogelijke vochtproblemen in huis en dat zijn de muurelementen van Schrijver Systeem. Deze milieuvriendelijke muurelementen worden door een vochtspecialist op de onderkant van de te behandelen buitengevel aangebracht. De muurelementen zuigen het vocht op een natuurlijke manier uit de muren van de woning. Deze oplossing biedt je meerdere, interessante voordelen:

  • Voordelige oplossing: voor muurelementen betaal je ongeveer 110 euro per strekkende meter.
  • Geschikt voor alle vochtproblemen in huis: of het nu gaat om doorslaand vocht, opstijgend vocht of condensatievocht, met de Schrijver Systeem muurelementen kan je alle soorten vocht in huis verwijderen.
  • Snelle oplossing: in slechts één dag tijd kunnen de werkzaamheden gerealiseerd worden.
  • Permanente oplossing: muurinjectie en gevelimpregnatie moet je om de zoveel jaar herhalen. Het aanbrengen van de Schrijver Systeem muurelementen daarentegen, hoef je maar één keer te doen.