Vocht in de buitenmuur
17 december 2022 
2 min. leestijd

Vocht in de buitenmuur

Zit er veel vocht in de buitenmuur van je woning? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een vochtprobleem in de muur. Zo kun je te maken krijgen met doorslaand vocht, bouwvocht en optrekkend vocht. Hierdoor krijg je niet alleen lelijke vochtplekken te zien op de muren van je huis. Vocht in de buitenmuur kan er ook voor zorgen dat er schimmel op gaat groeien. Én in het ergste geval zorgt het vocht voor structurele schade aan je woning. Dus als je merkt dat de buitenmuur erg vochtig is, dan is het altijd goed om contact op te nemen met een vakkundige vochtbestrijder. Met behulp van een nauwkeurige vochtmeting wordt de oorzaak van het vocht in de buitenmuur snel achterhaald.

Hoeveel vocht mag er in de buitenmuur zitten?

Een acceptabel (goed) vochtgehalte ligt tussen de 5 en 12 procent. Is het vochtgehalte in de muur een stuk hoger, zoals bijvoorbeeld 20 procent. Dan is er zeker sprake van een vochtprobleem in de muur. Het is mogelijk om het vochtgehalte in de muur zelf te meten, dat kan eventueel met een betrouwbare vochtmeter. Deze kun je online bestellen of aanschaffen bij een bouwmarkt. Je kunt er ook voor kiezen om de vochtmeting in de buitenmuur uit te laten voeren door een vochtbestrijding specialist. Dan weet je in elk geval zeker dat de vochtmeting goed wordt uitgevoerd. Daarnaast kan er na de meting gekeken worden naar de oplossing die het beste is voor jouw vochtprobleem in huis.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Hoe krijg je het vocht uit de buitenmuur?

Er zijn diverse oplossingen om te voorkomen dat er veel vocht in de buitenmuur komt te zitten. Zo kun je denken aan het impregneren van de buitenmuur of deze te schilderen met een vochtwerende verf. Dit is een mogelijke oplossing om doorslaand vocht te verhelpen. Een andere methode die vaak wordt gebruikt is het injecteren van de muur met een vochtwerende gel. Dit wordt vaak gedaan wanneer je last hebt van optrekkend vocht. De oplossing waar wij voor gaan zijn de muurelementen van Schrijver Systeem. Dit is een milieuvriendelijke oplossing die geschikt is om optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht in huis te verhelpen. Let wel op dat bij vrijwel alle oplossingen het belangrijk is dat de muur volledig hersteld is. Voornamelijk bij het vochtprobleem doorslaand vocht is dat erg belangrijk.

Schrijver Vochtbestrijding biedt de oplossing

Niet alleen kunnen we bij jou de vochtmeting uitvoeren om de oorzaak van het vocht in de buitenmuur te achterhalen. We kunnen er ook voor zorgen dat de muren drogen en dat je verholpen wordt van alle vochtproblemen in huis. We zijn inmiddels meer dan 35 jaar actief in het verhelpen van vochtproblemen. Duizenden muren zijn weer helemaal opgedroogd en de luchtvochtigheid in huis is in duizenden woningen weer op een gezond niveau. Mocht je interesse hebben, neem gerust contact met ons op. Wil je advies over de mogelijke oplossingen om het vocht uit de buitenmuur te krijgen? We horen graag van je!