Afbladderende verf op de binnenmuur
27 januari 2023 
2 min. leestijd

Afbladderende verf op de binnenmuur

Begint de verf op de binnenmuur af te bladderen? Je kunt ervoor kiezen om de muur eerst te schuren en vervolgens weer te gaan schilderen. Maar is het de zoveelste keer dat de afbladderende verf op de binnenmuur zit? Voordat je start met schilderen, is het toch handig om de oorzaak van dit probleem te achterhalen. In dit artikel lees je meer over de mogelijke oorzaken die ervoor zorgen dat de verf op de binnenmuur gaat afbladderen.

De oorzaken van afbladderende verf op de muur

Er zijn twee mogelijke oorzaken die ervoor zorgen dat er afbladderende verf op de binnenmuur gaat zitten. De eerste oorzaak is dat de muren erg vochtig zijn, de tweede oorzaak is dat er zouten in de muur zitten.

Als de binnenmuren erg vochtig zijn, dan wordt dit meestal veroorzaakt door optrekkend vocht, doorslaand vocht of een (te) grote hoeveelheid condensatievocht. Het is erg lastig om dit vochtprobleem in huis snel te verhelpen. Daarom het advies om een vochtspecialist in te schakelen om de exacte oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen.

De tweede oorzaak, de zouten in de muur, wordt meestal veroorzaakt door het vochtprobleem "optrekkend vocht". Woon je in een ouder huis (gebouwd voor het jaar 1980), dan zijn de muren niet voorzien van een waterkering. Hierdoor zal het grondvocht, waar de zouten in zitten, omhoog trekken via de bakstenen in de muur. De zouten in de muur zorgen ervoor dat de verf afbladdert, het behang loslaat of het stucwerk afbrokkelt.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Hoe kun je afbladderende verf op de muur oplossen?

Je kunt ervoor kiezen om het vochtprobleem in de muur te negeren en de muur gewoon opnieuw te gaan schilderen. Dat is slechts een oplossing voor de korte termijn. Wil je het vochtprobleem in de muur permanent stoppen, dan moet eerst de oorzaak van het vochtprobleem achterhaald worden. Anders krijg je snel weer last van afbladderende verf op de binnenmuur.

Door contact op te nemen met een vochtbestrijder kan de oorzaak van het vochtprobleem al vrij snel achterhaald worden. Wordt het vochtprobleem in de muur opgelost, dan zul je ook gaan merken dat de muffe geur in huis verdwijnt en de hoeveelheid vocht zal af gaan nemen. Zit er stucwerk op de muur? Of zijn de muren behangen? Als de muren droog zijn zul je zien dat het stucwerk en het behang gewoon blijft zitten.

Neem contact op met Schrijver Vochtbestrijding®

De vochtbestrijders van Schrijver Vochtbestrijding zijn inmiddels jarenlang actief in het oplossen van vochtproblemen. Duizenden woningen zijn vochtvrij gemaakt dankzij de muurelementen van Schrijver Systeem. Zou je meer willen weten over deze oplossing op het gebied van vochtbestrijding? Neem gerust contact met ons op. We zullen eens goed kijken naar de afbladderende verf op de binnenmuur en je voorzien van een goede oplossing.