Hoe kun je vochtplekken achter het behang verwijderen?
18 juni 2021 
1 min. leestijd

Hoe kun je vochtplekken achter het behang verwijderen?

Vochtplekken komen in alle soorten en maten en kunnen in het ergste geval ook tot schimmel leiden. Iedereen wil het behang in tact houden en vochtplekken horen hier zeker niet bij. Vochtplekken achter het behang zijn te herkennen aan het loslaten van het behang, het behang gaat bol staan, je ziet schimmels op het behang verschijnen of je ruikt een muffe geur in de woning. Zo los je dit op!

Pak de problemen van vocht aan.

Om te beginnen is het handig om de woning goed te ventileren, zodat de natuurlijke lucht in de woning kan circuleren. Dit is goed voor de gezondheid en op die manier gaat de luchtvochtigheid omlaag. Het is altijd in elke situatie handig de woning goed te ventileren.

Zie je schimmelplekken op het behang verschijnen? Verwijder deze met een schimmelbestrijdingsmiddel die je in de bouwmarkt kunt kopen. Je voorkomt schade aan de woning en de gezondheid van de bewoners. Hoe sneller het schimmelprobleem verholpen wordt, hoe beter het voor de gezondheid en de woning is.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Soorten vochtproblemen in de woning.

Je kunt last hebben van verschillende soorten vochtproblemen in huis. Deze vochtplekken vormen zich niet alleen achter het behang, maar kunnen ook op de ramen en de buitenmuren zitten. Je kan in huis drie soorten vochtproblemen hebben, namelijk condensatievocht, optrekkend vocht en doorslaand vocht. Elk vochtprobleem heeft zijn eigen oorzaak en vereist daarom ook een eigen oplossing.

Ga opzoek naar de oorzaak van de vochtplekken achter het behang.

Om de vochtplekken achter het behang te kunnen verwijderen, moet eerst de oorzaak achterhaald worden. In huis is condensatievocht een veelvoorkomend vochtprobleem dat achter het behang kan gaan zitten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er schimmel op het behang gaat groeien. Je kunt dit achterhalen door de luchtvochtigheid te meten met een hygrometer. Als de luchtvochtigheid boven de 60 procent komt, is er sprake van te veel vocht in de woning. Door de luchtvochtigheid te verlagen, is de kans op vochtplekken achter het behang minder groot.

Voor altijd van vochtproblemen af!

Vochtplekken achter het behang zijn lastig om zelf te verwijderen. Schimmel achter het behang ook! Het is daarom handig om in dit geval een vochtexpert in te schakelen die je professioneel advies kan geven. Schrijver Systeem® biedt een permanente oplossing voor vochtproblemen in de woning. Wij komen graag bij onze klanten langs voor een gratis vochtmeting en op maat gemaakt advies. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. Wij doen de rest!