Schimmel achter het behang
08 juli 2022 
2 min. leestijd

Schimmel achter het behang

Behang op de muur zorgt voor een gezellige sfeer in huis, het is verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en prijsklassen. Als je de muur behangt, dan wil je uiteraard dat het behang op de muur blijft zitten en niet los gaat laten door schimmel op de muur. In huis kun je te maken krijgen met vochtproblemen waardoor er schimmel achter het behang gaat zitten. In dit artikel vertellen we je meer over het ontstaan van schimmel en hoe je vochtproblemen in de muur kunt voorkomen.

Hoe ontstaat schimmel op de muur?

Groeit er schimmel op de muren van je woning? Dan is dat meestal het gevolg van een vochtprobleem in huis. Er zijn verschillende soorten vocht in huis waarmee je te maken kunt krijgen. De vochtproblemen die wij het meest zien zijn optrekkend vocht, condensatievocht en doorslaand vocht. Heb je veel last van een grote hoeveelheid condensatievocht? Dan is het belangrijk om in huis goed te ventileren. Zorg ervoor dat het ventilatiesysteem in huis in orde is en zet regelmatig een of meerdere ramen open. Vooral bij de dagelijkse bezigheden waarbij veel condensatievocht ontstaat is het belangrijk om daarop te letten. Hierbij kun je denken aan koken, douchen of het laten drogen van de was.

Bij doorslaand vocht en optrekkend vocht ontstaat er schimmel achter het behang doordat de muren vochtig worden. Optrekkend vocht is een vochtprobleem dat vaak voorkomt in oude woningen omdat er geen vochtkering in de muur zit. Het vocht uit de grond wordt omhoog getrokken door de stenen en het metselwerk. In dit geval zul je zien dat het behang loslaat aan de onderkant van de muren. Doorslaand vocht is herkenbaar aan de vochtplekken in het midden van de muur. Hier kan ook schimmel achter het behang ontstaan en je zult vochtplekken op de muur gaan zien.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Schimmel achter het behang door een vochtige muur

Als er schimmel achter het behang ontstaat door optrekkend vocht of doorslaand vocht, dan is het belangrijk om een vochtbestrijding specialist te contacteren. Zit je er aan te denken om de muur opnieuw te behangen en het vochtprobleem niet op te lossen? Dan zul je binnen enkele maanden weer opnieuw last gaan krijgen van schimmel achter het behang en op de muur. Daarom is het belangrijk om het vochtprobleem bij de bron aan te pakken en te kiezen voor een permanente oplossing op het gebied van vochtbestrijding.

Neem contact op met een vochtbestrijding expert

Groeit er schimmel achter het behang op de muur? Of is de luchtvochtigheid in huis erg hoog? Of heerst er een muffe geur in huis? Neem dan contact op met Schrijver Vochtbestrijding. Allereerst is het belangrijk dat we een vochtmeting uitvoeren in je woning. Zo kunnen we achterhalen hoe hoog de luchtvochtigheid is en wat het vochtgehalte is in de muren. Daarna kunnen we kijken naar een oplossing om de vochtproblemen permanent op te lossen. We werken met muurelementen die de muren van binnenuit uitdrogen. Deze vochtbestrijding methode werkt goed voor alle soorten vochtproblemen in huis. Neem contact met ons op voor een gratis vochtmeting of meer informatie.