Hoe kun je snel het vocht uit de muur halen?
20 januari 2021 
1 min. leestijd

Hoe kun je snel het vocht uit de muur halen?

Vocht in de muur is een veelvoorkomend probleem in een groot deel van de Nederlandse woningen. Vochtproblemen in de muur zijn niet alleen schadelijk voor de woning, maar ook voor de gezondheid. Buiten dat kan een te hoge luchtvochtigheid ook zorgen voor diverse gezondheidsklachten. Het is daarom van belang om het vochtprobleem zo snel mogelijk te behandelen. Dit is niet alleen goed voor de woning, maar ook voor de gezondheid van de bewoners.

Mogelijke vochtproblemen in de muur.

Op het moment dat je vochtplekken op de muur constateert, weet je dat je last hebt van vochtproblemen in huis. Het type vochtproblemen is lastiger te herkennen. Dit kun je het beste laten bekijken door een expert op het gebied van vochtbestrijding. Om het soort vochtprobleem te herkennen, zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Vochtplekken bij optrekkend vocht zijn vooral zichtbaar aan de onderkant van de muur. Doorslaand vocht is meestal zichtbaar in het midden van de muur. Condensatievocht is vaak zichtbaar op de ramen en vindt meestal plaats in woningen met een slecht ventilatiesysteem.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Hoe herken je vochtige muren in huis?

Naast vochtplekken op de muur, zijn er nog een aantal aspecten waar vochtproblemen aan te herkennen zijn. Zo kan het behang bijvoorbeeld loslaten wanneer de muur te vochtig is. Je kunt vaak ook een muffe geur ruiken en het kan zelfs gebeuren dat de vloer kromtrekt. Meestal zijn vochtproblemen in de muur goed zichtbaar. Op den duur gaat er namelijk schimmel groeien. Als dit het geval is, moet je niet langer wachten. Schimmel is niet best voor de gezondheid. Laat er direct een specialist naar kijken.

Vochtvrije muur met de DryBricks van Schrijver Systeem®

De muurelementen van Schrijver Systeem® vormen de ideale oplossing voor vochtproblemen in de muur. Deze muurelementen worden geplaatst in de buitenmuur en zorgen ervoor dat het vocht op een natuurlijke manier uit de muur verwijderd wordt. De muurelementen halen niet alleen vocht uit de muur, maar je zult ook merken dat het binnenklimaat van de woning comfortabeler en warmer aan gaat voelen. Last van vochtproblemen in huis? Maak direct een afspraak voor een gratis vochtmeting en advies van een vochtexpert.