Vocht in huis verminderen, hoe doe je dat?
29 maart 2021 
2 min. leestijd

Vocht in huis verminderen, hoe doe je dat?

Het binnenklimaat in huis wordt bepaald door de luchtvochtigheid in huis. Voor een gezond binnenklimaat moet de luchtvochtigheid in huis tussen de 40 en de 60% liggen. Tal van redenen kunnen er de oorzaak van zijn dat uw huis te vochtig is. Dit is te merken aan evenzoveel verschijnselen die het binnenklimaat negatief beïnvloedden en voor dagelijkse irritaties zorgen.

Nat wasgoed dat niet snel opdroogt. Het maar niet warm kunnen krijgen in huis terwijl u volop aan het stoken bent. Een muffe geur in huis dat maar niet wil verdwijnen. Nog ergere verschijnselen kunnen de kop opsteken wanneer er schimmel in uw huis begint te ontstaan. Schimmelvorming ontstaat alleen in een vochtig leefklimaat. Wanneer u één of meerdere van de zojuist beschreven situaties in uw eigen huis herkent, dan heeft u een vochtprobleem. Met andere woorden, de luchtvochtigheid in uw huis is te hoog. Daarom is het van belang het vocht in huis te verminderen.

Vochtbestrijding en gevolgenbestrijding

Aan een vochtprobleem in huis kunnen meerdere oorzaken ten grondslag liggen. Wat buiten kijf staat is dat de ventilatie in huis onvoldoende is. Wat de oorzaak van een vochtprobleem in huis ook is, het kan zich alleen manifesteren als er geen of een slechte ventilatie in huis aanwezig is.

Schrijver Systeem® is in Nederland marktleider op het gebied van vochtbestrijding. De oplossing van het Schrijver Systeem® bestaat uit de unieke muurelementen die het vocht in huis verminderen door het gebruik maken van natuurlijke luchtstromen.

Wat de muurelementen van Schrijver Systeem® onder andere zo uniek maakt, is dat er een patentrecht op ligt. Alleen Schrijver Systeem® biedt de mogelijkheid van het installeren van deze innovatieve en duurzame muurelementen.

Andere geboden oplossingen die beweren vocht bestrijdend te werken, richten zich echter uitsluitend op de gevolgen van een vochtprobleem. Muurimpregnaties, muurinjecties en luchtontvochtigers zijn daar de meest gebruikte voorbeelden van.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Luchtontvochtigers, muurinjecties en muurimpregnaties

Wanneer het vochtprobleem in huis tot uiting komt met vochtplekken en schimmel aan de muur, worden door veel bedrijven muurinjecties en muurimpregnaties als oplossing gepresenteerd.

Een muurimpregnatie voorziet een muur van een vochtafstotende laag. Bij een muurinjectie wordt een bepaalde stof in de muur geïnjecteerd die vochtafstotend werkt.
Deze methodes richten zich uitsluitend op de gevolgen van het vochtprobleem, in dit geval vochtige muren. Het is evenmin een duurzame oplossing. Het vocht in huis blijft aanwezig en zoekt nu zijn heil ergens anders. Plafond, vloeren en het interieur krijgen nu het vocht voor de kiezen.

Totdat de vochtafstotende laag in de muren verzadigd is. Dan zal de vocht weer eerlijk worden verdeeld in huis totdat u weer een kostbare muurbehandeling laat uitvoeren.

Luchtontvochtigers richten zich eveneens enkel op de gevolgen van het vochtprobleem. De gebrekkige ventilatie blijft in stand waardoor de luchtontvochtiger elke dag weer alleen de gevolgen bestrijdt.

Vocht in huis verminderen met Schrijver Systeem®

De muurelementen van Schrijver Systeem® pakken wel de bron van het probleem aan op een duurzame en milieuvriendelijke manier. De oplossing die het Schrijver Systeem® biedt is tevens een permanente oplossing die geen onderhoud vereisen. Binnen twee dagen zijn de muurelementen in de buitenmuur van uw huis geïnstalleerd.

Vanaf dan ontstaat er in uw huis een gezonde ventilatie door uitsluitend gebruik te maken van natuurlijke luchtstromen. Hiermee kun je gemakkelijk het vocht in huis verminderen. De prefab-elementen bestaan onder andere uit twee luchtkamers en een koudebrug. De wisselwerking van de luchtkamers en de koudebrug creëert een lucht aanzuigende werking. Het ene element trekt frisse lucht aan waarna een ander element de lucht weer naar buiten afvoert. Bij het verlaten van uw huis wordt dan overtollig vocht afgevoerd.

Wilt u weten of de luchtvochtigheid in uw huis te hoog is? Vraag dan om een gratis vochtmeting bij Schrijver Systeem®.