Vocht in huis bestrijden, hoe doe je dat?
25 maart 2021 
1 min. leestijd

Vocht in huis bestrijden, hoe doe je dat?

Vocht in huis is een veelvoorkomend probleem. Terugkerende vochtproblemen, zoals vocht in de muur, kunnen zorgen voor grote kosten en zijn schadelijk voor de woning. Denk hierbij aan loslatend stucwerk, schimmelplekken op de muren en stopcontacten die gevaar worden gebracht. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat vocht in huis erg slecht is voor de gezondheid. Vocht in huis zorgt namelijk voor schimmel- en bacterievorming. Door de luchtvochtigheid te verbeteren, wordt de kans op gezondheidsklachten verkleind. Om een gezond leefklimaat in de woning te creëren, is het dus belangrijk dat de woning vochtvrij is. Natuurlijk is een vochtig huis niet altijd te voorkomen, maar het probleem zijn ding laten doen zorgt voor verergering van het vochtprobleem. Het is daarom van belang vocht in huis te bestrijden.

Vochtproblemen in huis permanent bestrijden

Om vocht in huis te bestrijden, moet eerst de oorzaak achterhaald worden. Je vochtproblemen aan een aantal symptomen herkennen die bij verschillende vochtproblemen passen. Soms is de plek van het vochtprobleem ook lastig te achterhalen. Het is daarom verstandig een vochtbestrijding specialist in te schakelen, om de schade te beperken en het vocht in huis te bestrijden. Schrijver Systeem is al 35+ jaar dé specialist op het gebied van vocht in huis bestrijden. Onze bestrijdingsmethode is permanent en duurzaam. Wij pakken het vochtprobleem vanaf de bron aan met de muurelementen van Schrijver Systeem.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

De muurelementen van Schrijver Systeem®

De muurelementen van het Schrijver Systeem® bestaat uit elementen die in de buitenmuur worden geplaatst. Door de afmetingen vallen de elementen nauwelijks op. Daarnaast zijn de elementen in verschillende standaardkleuren verkrijgbaar, waardoor het een onderdeel van de buitenmuur lijkt te worden. De muurelementen bestaan uit twee luchtkamers en een koudebrug. Door de vorm van het element ontstaat er een zuigende werking van lucht. De luchtstromen in het systeem voeren vochtige lucht uit de muren van binnen naar buiten af. Dit is een natuurlijk proces dat 24/7 door blijft gaan en vereist geen externe energiebron. Met de muurelementen van Schrijver Systeem zorgen wij het hele jaar door voor een vochtvrije woning voor de rest van uw leven.

Los vochtproblemen in huis op met Schrijver Systeem

Voldoende ventilatie kan de gevolgen van vochtproblemen verminderen. Schrijver Systeem heeft daarom een duurzame oplossing, waarbij grote verbouwingen niet nodig zijn. De methode met de muurelementen is volledig milieuvriendelijk en gebaseerd op het voldoende ventileren van de woning door middel van natuurlijke lucht. Vocht in huis op een duurzame manier bestrijden? Neem direct contact met ons op voor meer informatie of een gratis vochtmeting en advies van een vochtexpert.