Schimmel in een nieuwbouwhuis
29 april 2022 
2 min. leestijd

Schimmel in een nieuwbouwhuis

Als je denkt dat je schimmel alleen in oude woningen voorkomt, dan heb je het mis. Zelfs in een nieuwbouwhuis kun je te maken krijgen met schimmel op de muur. In veel gevallen heeft dat te maken met een slechte ventilatie. De schimmels kunnen daardoor geen weg naar buiten vinden en verspreiden zicht op de vochtige plaatsen in de nieuwbouwwoning. Wil je graag weten hoe je van schimmel op de muur af kunt komen? Alsof er nooit schimmel heeft plaatsgevonden? Je kunt het verder lezen in dit artikel.

Hoe wordt schimmel in een nieuwbouwhuis veroorzaakt?

De nummer 1 oorzaak van schimmel in een nieuwbouw woning is onvoldoende ventilatie. In eerste instantie is de schimmel op de muur niet direct te zien, maar naar enige tijd zullen er zwarte spikkels op de muur ontstaan. Schimmels zijn er in verschillende kleuren, hierbij kun je denken aan zwarte schimmel. Maar ook groene, rode en soms blauwe schimmel kan op de muren ontstaan. Als je schimmel constateert in je nieuwbouwwoning, dan ontstaat er in veel gevallen een muffe geur. Vooral in de meest vochtige ruimtes van de woning kan schimmel ontstaan, dat zijn de badkamer, de keuken en het washok. Vocht in huis en schimmels zijn erg ongezond, het is erg belangrijk om dit vochtprobleem op te lossen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Schimmel voorkomen in een nieuwbouwhuis

Schimmel is een bijkomstigheid van een vochtprobleem, daarom dient het vochtprobleem aangepakt te worden. Er zijn een aantal manieren hoe je de hoge luchtvochtigheid in huis kunt beperken. Als deze tips niet voldoende zijn, dan is het belangrijk om een vochtbestrijding specialist in te schakelen. Wellicht kun je de luchtvochtigheid in huis verlagen middels de volgende tactieken.

  1. Als je gaat koken, zet dan altijd de afzuigkap aan. Mocht dat niet mogelijk zijn, zet dan gewoon een raam open;
  2. Neem je een warme douche? Gebruik dan het ventilatiesysteem in de nieuwbouwwoning en laat deze ongeveer 15 minuten aanstaan na het douchen. Middels deze methode kan het vocht de badkamer verlaten en dat verkleint de kans op schimmel op de muur. Geen ventilatiesysteem? Zet dan een raam open tijdens en even na het douchen;
  3. Als je aan het koken bent, dan is het belangrijk om de deuren te sluiten. Op deze manier voorkom je dat het vocht naar de andere ruimtes toe trekt van je nieuwbouwhuis. Zet wel het raam open zodat het overtollige vocht naar buiten kan;
  4. Wil je de was laten drogen? Doe dat dan buiten aan de waslijn. Als het buiten regent dan kun je de was binnen laten drogen, maar zet dan wel even een raam open.

Voorkom schimmel met Schrijver Systeem

De vochtbestrijding specialisten van Schrijver Systeem zijn inmiddels meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het oplossen van schimmel in een nieuwbouwhuis. Maar ook andere vochtproblemen zoals optrekkend vocht en doorslaand vocht kunnen we voor je oplossen. We komen graag bij je langs voor een gratis vochtmeting. Hiermee kunnen we direct zien wat de oorzaak is van het vochtprobleem. In sommige gevallen is beter ventileren voldoende, maar in andere gevallen (zoals een fout in de constructie van de woning) is een andere oplossing vereist. Wij staan in elk geval graag voor je klaar, mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.