Schimmel in de woonkamer? Zo voorkom je dit.
8 mei 2021 

Schimmel in de woonkamer? Zo voorkom je dit.

Nieuwe en oude woningen kunnen te maken krijgen met problemen die door vocht ontstaan. Bij oude woningen komt het vaak voor dat er sprake is van grondverzakkingen, waardoor er scheuren in de buitengevel komen. Wanneer het buiten regent, kan het vocht van buitenaf via deze scheuren in de binnenmuren gaan trekken. Dit wordt ook wel doorslaand vocht genoemd. Een gevolg hiervan is schimmelvorming. Dit kan in elke muur van de woning voorkomen. Zo kan schimmel ook in de woonkamer ontstaan. Als dit het geval is, wordt een luie avond op de bank ineens veel minder aantrekkelijk. Naast doorslaand vocht zijn er ook andere soorten vochtproblemen die voor schimmel in de woonkamer kunnen zorgen. Om dit te voorkomen zijn er een aantal dingen die je kunt doen!

Ventilatie is de sleutel tot een gezonde woning.

Veel mensen zien de ernst van schimmel vaak niet of te laat in. Als je brood beschimmeld is, ga je dit ook niet eten, omdat je weet dat dit slecht is voor de gezondheid. Hetzelfde geldt voor schimmel in de woonkamer. Dit is ook niet goed voor de gezondheid en kan zelfs voor reumatische klachten zorgen. Daarnaast houdt het meubilair ook niet van schimmels. Niemand zit op een beschimmelde bank te wachten natuurlijk! Om dit op te lossen is het belangrijk de woning regelmatig te ventileren. Dit kan je doen door een raam open te zetten of gebruik te maken van ventilatiesystemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afzuigkap.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Vochtige ruimtes drooghouden.

Je zal je vast afvragen hoe je vochtige ruimtes het beste droog kunt houden. Doe dit door de deur dicht te houden als je aan het douchen bent. Ook hierbij is het belangrijk een raam open te zetten en het ventilatiesysteem te gebruiken. Wat je daarnaast kunt doen is de muren drogen na het douchen. Om tijdens het koken zo min mogelijk stoom de ruimte in te laten gaan, moet je ervoor zorgen dat de afzuigkap aanstaat én de deksel op de pan zit. Zo voorkom je vochtproblemen door condensatievocht. Onder condensatievocht valt ook het leefvocht. Denk aan ademen en zweten. Wij geven daarom de tip om regelmatig een raam open te zetten.

Oorzaak van schimmels aanpakken.

Bij schimmel in de woonkamer is er vaak sprake van een vochtprobleem in huis. Je kunt overal op internet lezen hoe je schimmelproblemen zelf op kunt lossen. Echter is dit een kortetermijnoplossing als het vochtprobleem niet aangepakt wordt. Denk hier dus goed over na! Het is een beter idee om een vochtexpert in te schakelen, om toekomstige extra kosten en schade te voorkomen.

Schakel Schrijver Systeem® in voor het beste advies!

Schrijver Systeem® heeft al meer dan 35 jaar ervaringen in het bestrijden van vocht en schimmel in de woonkamer. Wij weten met alle soorten vocht- en schimmelproblemen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Weet je niet zeker of er sprake is van een vochtprobleem in huis, of vind je het lastig om schimmel in de woonkamer te herkennen? Aarzel niet langer en neem direct telefonisch contact met ons op! Wij zijn altijd bereikbaar voor al jouw vragen. Ook komen wij graag bij je langs om het probleem te bekijken en op maat gemaakt advies te geven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down