Natte muren behandelen
04 oktober 2022 
2 min. leestijd

Natte muren behandelen

In Nederland kun je te maken krijgen met onvoorspelbaar weer. Als het veel heeft geregend, in de herfst, kunnen er diverse vochtproblemen in de muur ontstaan. De muren kunnen nat worden als gevolg van doorslaand vocht, zeker wanneer het een periode flink heeft geregend. Maar ook condensatievocht en optrekkend vocht kunnen voor natte muren en vochtplekken zorgen. Wil je de vochtplekken of natte muren behandelen? Dan is het belangrijk om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Het is het beste om daarvoor een vochtbestrijder of vochtbestrijding specialist in te schakelen.

De gevolgen van natte muren

Vochtproblemen kunnen in elk type woning ontstaan. In sommige woningen kun je eerder last krijgen van een vochtprobleem dan in andere woningen. Vooral de oudere huizen zijn erg vatbaar voor vochtige muren. Bij alle vochtproblemen wordt er schade toegebracht, niet alleen aan de muren maar veel vocht is ook slecht voor je gezondheid. Hierbij kun je denken aan behang dat loslaat, stukwerk dat afbrokkelt of 'bobbels' onder de verflaag. Maar ook een hoge luchtvochtigheid in huis en een muffe geur zijn gevolgen van natte muren.

Het is uiterst belangrijk om het vochtprobleem bij de bron aan te pakken en niet alleen de gevolgen te verhelpen. Anders blijf je keer op keer te maken krijgen met de terugkomende symptomen. Het beste is om er een vochtbestrijder naar te laten kijken, en vervolgens de muren te laten behandelen. Op deze manier voorkom je ook hoge kosten in de toekomst. Hoe eerder je actie onderneemt, des te minder hoeft er hersteld te worden (en zijn de kosten dus lager).

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Onze behandeling voor natte muren

Voor vochtproblemen in huis kun je contact opnemen met Schrijver Systeem. We komen graag bij je langs om een vochtmeting uit te voeren en het vochtprobleem te verhelpen. Wij gebruiken een duurzame en milieuvriendelijke methode om de natte muur te behandelen. Onze muurelementen zijn ideaal om optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht te stoppen. Er zijn nauwelijks andere oplossingen die geschikt zijn voor alle vochtproblemen in de muur. Daarnaast kunnen de muurelementen binnen een zeer korte tijd geplaatst worden in de buitenmuur en onderhoud is nauwelijks nodig. Als je meer wilt weten over onze permanente behandeling voor natte muren, neem gerust contact met ons op.

Informeer naar onze gratis vochtmeting

Zijn de muren nat in huis? Of zitten er lelijke vochtplekken op de gevel? Neem gerust contact op met Schrijver Systeem. Inmiddels zijn we meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen en het opdrogen van natte muren. Na de vochtmeting weten we precies wat er aan de hand is en hoe we het op kunnen lossen. Je kunt gratis een vochtmeting aanvragen door telefonisch contact op te nemen of door gebruik te maken van het webformulier. Een van onze vochtbestrijding specialisten komt graag bij je langs om de oorzaak van de natte muren te achterhalen. We horen graag van je!