Keelpijn door schimmel in huis
09 februari 2023 
1 min. leestijd

Keelpijn door schimmel in huis

Kun je last krijgen van keelpijn als gevolg van schimmel in huis? Dat kan zeker! Sterker nog: Als je allergisch bent voor zwarte schimmels, dan kun je daar serieus ziek van worden. Er zijn tal van andere symptomen en gezondheidsklachten als gevolg van schimmel op de muur. In dit artikel leggen we uit hoe schimmel in huis ontstaat en dit kunt voorkomen. Op die manier zul je geen last meer krijgen van keelpijn door schimmel in huis.

Hoe wordt schimmel op de muur veroorzaakt

Schimmel ontstaat meestal in vochtige ruimtes. Wanneer er in de ruimte slecht wordt geventileerd of er is sprake van een vochtprobleem in de muur, dat is ideaal voor de groei van schimmel. Zo ontstaat er vaak schimmel in de badkamer, keuken en ruimtes waarin slecht wordt geventileerd. Ook wanneer de luchtvochtigheid in huis erg hoog is kan er schimmel op de muur gaan groeien.

In de meeste gevallen wordt een hoge luchtvochtigheid in huis veroorzaakt door een vochtprobleem in de muur. Zo kun je last hebben van optrekkend vocht, een grote hoeveelheid condensatievocht of doorslaand vocht. Bij deze vochtproblemen komen er vochtplekken op de muur en creëren de ideale (vochtige) ondergrond voor de schimmels. Niet alleen is de schimmel slecht voor je gezondheid en kan keelpijn veroorzaken. Er kan in huis ook een muffe geur ontstaan, dan zit de schimmel inmiddels in de vloerbedekking en meubels.

Als je merkt dat er schimmel begint te groeien, dan is het altijd goed om een vochtbestrijder in te schakelen voor een gratis vochtmeting. Na de vochtmeting wordt gelijk duidelijk hoe het komt dat er schimmel op de muur groeit.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Andere gezondheidsklachten als gevolg van schimmel

Niet alleen keelpijn is een van de gezondheidsklachten van schimmel, er zijn nog vele andere klachten die kunnen ontstaan. Zo kun je ook last krijgen van hoestbuien, benauwdheid, vermoeidheid en irritaties ter hoogte van de luchtwegen. Zeker wanneer er sprake is van zwarte schimmel kunnen deze gezondheidsklachten ontstaan. Als je last hebt van keelpijn en er is schimmel in huis aanwezig? Onderneem dan snel actie om te voorkomen dat de klachten erger worden. De hoeveelheid schimmel in huis zal niet af gaan nemen, dat wordt alleen maar erger als er een vochtprobleem is.

Informeer bij een vochtbestrijding specialist

Er zijn diverse methodes om schimmel in huis te verminderen. Wij adviseren om niet alleen de schimmel van de muur te verwijderen, maar ook om het vochtprobleem in huis te stoppen. Weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op met een van onze vochtbestrijding specialisten. We helpen je graag en komen zelfs een gratis vochtmeting bij je uitvoeren. Met deze vochtmeting is het vochtprobleem in no-time achterhaald.