Doorslaand vocht in de buitenmuur
14 maart 2022 
2 min. leestijd

Doorslaand vocht in de buitenmuur

Heb je in huis te maken met vochtplekken en schimmel op de muur? Dan is de kans groot dat deze narigheden worden veroorzaakt door doorslaand vocht in de buitenmuur. De vochtdoorslag baant zich een weg richting de binnenkant van de woning. Dit vochtprobleem in de muur ontstaat wanneer de buitenmuren poreus zijn of de gevel is beschadigd. Als je de slechte staat van de muur combineert met een aantal regenachtige dagen, kun je zo te maken krijgen met veel vochtdoorslag. Als je de buitenmuur van de woning niet goed onderhoudt, dan kan het vocht in de muur doorslaan van de buitenmuur naar de binnenmuur. Vanuit daar kun je te maken krijgen met vervelende gevolgen, zoals schade aan de woning, gezondheidsklachten of een muffe geur in de woning. Het is ten alle tijde van belang om een vochtbestrijding specialist in te schakelen om het probleem met doorslaand vocht in de buitenmuur te verhelpen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Hoe kun je vochtdoorslag in de buitenmuur herkennen?

Vochtdoorslag in de buitenmuur is in sommige gevallen lastig te herkennen, het vochtprobleem kan ontstaan op moeilijk bereikbare plaatsen in en rondom de woning. Hierbij kun je denken aan de kelder of op de zolderverdieping, plaatsen waar je normaal gesproken niet zo vaak komt. Daarnaast is het vochtprobleem niet altijd te zien, maar wel te ruiken. Als je een muffe lucht ruikt in huis, dan weet je al snel dat er iets mis is. Om te kijken of er sprake is van doorslaand vocht in de buitenmuur, kun je ook de buitenmuur controleren. Meestal zie je verkleuringen op de buitenmuur. Als het niet lukt om het vochtprobleem te herkennen, schakel dan Schrijver Systeem Vochtbestrijding in. Want als je ervoor kiest om niets te doen, dan zullen de gevolgen alleen maar erger worden en ben je meer geld kwijt om de schade te herstellen.

Vochtproblemen in de buitenmuur verhelpen

Er zijn verschillende manieren om doorslaand vocht in de buitenmuur op te lossen, zo is het mogelijk om de muren te injecteren, te impregneren aan de buitenkant of de muren te schilderen met een vochtwerende verf. Maar dit zijn eigenlijk tijdelijke oplossingen. Zou je te maken krijgen met een ander vochtprobleem, zoals optrekkend vocht of veel condensatievocht, dan zorgt het impregneermiddel ervoor dat het vocht niet meer uit de muur kan. Wat wel werkt zijn de muurelementen van Schrijver Systeem®, deze muurelementen zorgen ervoor dat de muur van binnenuit opdroogt. Het is wel belangrijk om te weten dat de beschadigde muur eerst hersteld moet worden voordat je het vochtprobleem gaat oplossen. Anders wordt het dweilen met de kraan open. De muur kan het beste hersteld worden tijdens een aantal warme zonnige dagen. Als je meer wilt weten over doorslaand vocht in de buitenmuur en het bestrijden hiervan: Twijfel niet en neem gerust contact met ons op.