Hoe haal ik schimmel van de muur?
21 mei 2021 
1 min. leestijd

Hoe haal ik schimmel van de muur?

Schimmel op de muur is te herkennen aan zwarte plekken of donkere spikkels op de muur. Als u dit in uw woning herkent, heeft u waarschijnlijk ook last van vochtproblemen in de muur. Wanneer er schimmel aan de onderkant van de muur te zien is, zal de kans groot zijn dat dit komt door optrekkend vocht. Schimmel aan de bovenkant van de muur komen vaak door lekkage. Is er schimmel in het midden van de muur te zien? Dan is er waarschijnlijk sprake van doorslaand vocht. U zult zich wel afvragen hoe u van deze schimmelplekken af kunt komen. Wij vertellen het!

Schimmel door vochtproblemen

Schimmel is een erg vervelend probleem en komt vaak in vochtige ruimtes voor. Niemand zit erop te wachten om bezoek te ontvangen in een beschimmelde woning. Veel mensen denken makkelijk over het weghalen van schimmel in de muur. Er zijn een aantal methodes die u kunt gebruiken om schimmel van de muur te halen, maar veel van deze oplossingen zijn op korte termijn. Schimmel wordt, zoals eerder vermeld, veroorzaakt door vochtproblemen in huis. Om schimmel op te lossen, moeten eerst de vochtproblemen opgelost worden.

Wat doet schimmel?

Misschien vraagt u zich af wat schimmel nou eigenlijk is en waar het vandaan komt. Schimmel is een micro-organisme die vooral in een vochtige ruimte ontstaat, of als er vochtproblemen in niet-vochtige ruimtes zijn. Vaak zijn dit relatief warme plekken tussen de 18 en 25 graden. Schimmel in de badkamer is bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem. Zwarte schimmel is een bekende schimmelvorm, wat vaak te zien is op de muur, het plafond of in de badkamer.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

De definitieve oplossing om schimmel van de muur te verwijderen.

Schimmel kunt u zelf van de muur verwijderen door middel van schimmelreiniger. Zoals eerder genoemd is dit helaas een oplossing voor op korte termijn. De schimmel zal snel weer terugkeren, doordat vochtproblemen de oorzaak zijn. Om definitief van schimmel in de muur af te komen, moet het vochtprobleem aangepakt worden. Schrijver Systeem® heeft de ideale oplossing om permanent van de schimmel- en vochtproblemen af te komen. Met de muurelementen van Schrijver Systeem® worden de muren binnen een aantal maanden weer als vanouds. Hierdoor zullen er geen onverwacht hoge kosten in de toekomst komen. Daarnaast maken de muurelementen geen gebruik van een externe energiebron, maar alleen van de natuurlijke luchtstroom. U bent dus ook geen extra energiekosten kwijt.

Neem direct contact op met Schrijver Systeem®

Wilt u van de schimmel op de muur afkomen? Onze hulp komt u tegemoet! Wij bieden een gratis vochtmeting met professioneel advies, waardoor u altijd weet waar u aan toe bent. Wilt u meer weten? Neem direct telefonisch contact met ons op! Wij zijn ook via de mail bereikbaar.