Last van schimmel in de badkamer? Dit kun je doen!
22 januari 2021 
2 min. leestijd

Last van schimmel in de badkamer? Dit kun je doen!

Water speelt de hoofdrol in de badkamer, maar kan tegelijkertijd ook de bron vormen voor vochtproblemen. De kans is groot dat er vochtproblemen in de badkamer ontstaat op het moment dat er een tekort aan ventilatie is. Schimmel ontstaat altijd door vochtproblemen. Schimmelsporen vliegen dag en nacht door de lucht om ons heen. Wanneer deze op een vochtige plek belanden, ontstaat er schimmel op de muur. De badkamer is een van de meest vochtige plekken in huis en daarom ook erg gevoelig voor schimmel. De oorzaak waarom er lelijke schimmelplekken ontstaan, is erg makkelijk te verklaren. Het vocht dat ontstaat tijdens het douchen, kan dan geen weg naar buiten vinden. Hierdoor ontstaat er een vochtophoping op koude plekken. Deze plekken vormen de voedingsbronnen voor schimmelsporen in de badkamer.

Vochtproblemen in de badkamer van buitenaf.

Bij een slechte ventilatie ontstaat er een vochtophoping op koude plekken, zoals wandtegels. Vocht in de badkamer heeft niet altijd te maken met onvoldoende ventilatie, maar kan ook van buitenaf de woning komen. Als er één of meerdere scheuren in de buitenmuur van de badkamer zit, is het mogelijk dat bij regenbuien het water ‘vast’ komt te zitten in de muur. Het gevolg hiervan zijn doorslaand vocht en schimmel. Wanneer de badkamer zich op de begane grond bevindt, is er ook kans op optrekkend vocht. Dit heeft te maken met het feit dat bakstenen het grondwater opzuigen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Schimmel in de badkamer voorkomen.

Schimmel in huis is niet alleen slecht voor de woning, maar kan ook de gezondheid van de bewoners aantasten. Om schimmel te voorkomen zijn er een aantal simpele, maar belangrijke stappen die je kan ondernemen;

Ventileer. De oplossing is in principe erg eenvoudig. Door de badkamer elke keer na het nemen van een douche of bad goed te ventileren, wordt het vocht in de badkamer naar buiten afgevoerd. Op die manier maken schimmelsporen geen schijn van kans om zich op natte plekken te ontwikkelen. Het ventileren van de badkamer kun je doen door een badkamerraam open te zetten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elektronisch of mechanisch afvoersysteem.

Muren drogen. Zorg dat je na het douchen of badderen de vochtige muren van de badkamer afneemt met een doekje. Zo kan het vocht zich niet in de muur nestelen en zal schimmel voorkomen worden.

Deur dichtlaten. Wanneer je klaar bent met douchen is het aan te raden om de badkamerdeur niet direct open te laten. Voornamelijk als de omringde ruimtes klein zijn of niet over een goede installatie beschikken. Het vocht zal zich namelijk dan verplaatsen naar die ruimtes, waardoor er daar vocht- en schimmelproblemen kunnen ontstaan.

Schimmel in de badkamer oplossen met Schrijver Systeem®.

Schimmel in de badkamer is erg vervelend en kan op verschillende manieren opgelost worden. Om de badkamer permanent schimmelvrij te maken, is het gebruiken van de muurelementen de meest effectieve methode. De muurelementen van Schrijver Systeem® zijn een ingenieuze uitvinding die in de buitenmuur wordt geplaatst en er vervolgens op een natuurlijke manier voor zorgt dat het vocht in wanden veel sneller en gemakkelijker wordt afgevoerd. Heeft u last van schimmel- of vochtproblemen? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.