Wat te doen bij schimmel in de slaapkamer?
23 april 2021 
1 min. leestijd

Wat te doen bij schimmel in de slaapkamer?

Tijdens het slapen produceren we veel vocht door het zweten en ademen. Dit wordt ook wel leefvocht of condensatievocht genoemd. Wanneer er niet voldoende geventileerd wordt, kan het vocht geen weg naar buiten vinden. Hierdoor ontstaat er een te hoge luchtvochtigheid, wat het slaappatroon erg kan verstoren. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Een belangrijker gevolg van een te hoge luchtvochtigheid is het ontstaan van schimmel in de slaapkamer. Wat moet je doen wanneer je last hebt van schimmel in de slaapkamer? Lees het hier!

Schimmel in de slaapkamer door vochtproblemen.

Vochtproblemen zijn vaak de oorzaak van schimmel in de slaapkamer. Naast condensatievocht zijn er ook andere vochtproblemen waar je mee te maken kan krijgen. Doorslaand vocht is hier een voorbeeld van. In ons regenachtige land hebben we vaak te maken met regenbuien. Dit veroorzaakt natte plekken op de buitenmuur. Het vocht dringt zich via kiertjes richting de binnenmuur, wat voor vochtproblemen zorgt. Naast doorslaand vocht kunnen er ook vochtproblemen door optrekkend vocht ontstaan. Bij een slecht werkende vochtkering kan het vocht zich gemakkelijk vanaf de grond de muur in banen. Deze vochtproblemen hebben schimmel als gevolg, maar kunnen ook de woning aantasten en zijn erg slecht voor de gezondheid.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Schimmel in de slaapkamer bestrijden.

Door de ernstige schade die schimmel in de slaapkamer kan brengen, is het belangrijk de schimmel direct te bestrijden. Als dit niet gebeurt is de kans groot dat het snel weer terugkomt. Er zijn een aantal manieren waarop je de schimmel in de slaapkamer kan weghalen. Het is van belang altijd een mondkapje te dragen en handschoenen te gebruiken!

Allereerst kun je schimmel in de slaapkamer aanpakken met een soda-oplossing. Gebruik 1 liter water en circa 6 gram soda om de muur schoon te schrobben. Als er sprake is van hardnekkige schimmel kan je beter bleekmiddel gebruiken. Je mengt 250 ml bleekwater met 10 liter water. Schrobben maar!

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om speciale schimmel schoonmaakmiddelen bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt te halen. Laat je hierbij goed adviseren en lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door.

Nooit meer last van schimmel in de slaapkamer met Schrijver Systeem®.

De bovenstaande methodes garanderen geen lange termijn oplossing. Wanneer de schimmel wordt verwijderd, maar het vochtprobleem er nog steeds is, komt de schimmel op den duur weer terug in de slaapkamer. Om volledig van de schimmel- en vochtproblemen af te komen, hebben wij de muurelementen van Schrijver Systeem! Door middel van onze vochtbestrijding werkwijze wordt het overmatig vocht naar buiten afgevoerd en zullen de muren permanent droog blijven.

Heb je last van schimmel in de slaapkamer? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op. Wij geven professioneel advies en graag bij je langs voor een gratis vochtmeting.