Zwarte schimmel op de muur
21 mei 2021 
2 min. leestijd

Zwarte schimmel op de muur

Heerst er een vochtig klimaat in uw woning? Maakt u niet regelmatig gebruik van ene ventilatiesysteem? Grote kans dat er in combinatie met vochtproblemen zwarte schimmel op de muur ontstaat. Dit ziet er niet alleen lelijk uit, maar uw gezondheid gaat hier ook aan onderdoor. Zwarte schimmel op de muur brengt vervelende klachten met zich mee. Wij willen u er graag op attenderen dat het belangrijk is om bij dit probleem direct een vochtexpert in te schakelen.

Hoe ontstaat zwarte schimmel op de muur?

Zwarte schimmel op de muur kan door verschillende dingen komen. Een slechte ventilatie in de woning is het meest voorkomende probleem. Dit is erg belangrijk om zwarte schimmel en vochtproblemen buiten de deur te houden. Als dit niet het geval is, worden de muren vochtig. De schimmel gaat zich nestelen op een vochtige ondergrond. Bij een continue toestroom van natuurlijke lucht is de kans op vochtproblemen een stuk kleiner. Echter kan zwarte schimmel op de muur niet opgelost worden door te ventileren. Op het moment dat er zwarte schimmel te zien is, is het eigenlijk al te laat.

Een onhygiënische woning is ook een goede bron voor zwarte schimmel op de muur. Een goede wekelijkse schoonmaakbeurt is daarom belangrijk. Voornamelijk de vochtige ruimtes moeten extra aandacht krijgen tijdens het schoonmaken.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Help! Wat moet ik doen bij schimmel in huis?

Schimmelspikkels op de muur in de badkamer zijn in principe nog geen groot probleem. Dit betekent echter wel dat de badkamer niet voldoende geventileerd wordt, of de muren niet goed gedroogd worden na het douchen. Zorg ervoor dat deze schimmelplekjes schoongemaakt worden. Als het van kwaad tot erger uitloopt, kan zwarte schimmel op de muur voor vervelende gevolgen zorgen.

Schimmel ontstaat door vochtproblemen.

Heeft u last van vochtproblemen in de woning? Vochtproblemen kunnen in verschillende soorten en maten komen. U kunt te maken hebben met doorslaand vocht, optrekkend vocht of condensatievocht. Wat deze vochtproblemen met elkaar gemeen hebben? Ze moeten allemaal opgelost worden door een vochtexpert! Vooral als dit in combinatie met zwarte schimmel op de muur komt. Uw gezondheid staat bij ons op nummer 1. Daarom zetten wij ons elke dag van de week in om onze klanten een vochtvrije woning te verzorgen en een comfortabel leefklimaat terug te krijgen.

Weg met die zwarte schimmel!

Schrijver Systeem® helpt u van de zwarte schimmel in de muur af te komen! Hoe wij dit doen? Met de muurelementen van Schrijver Systeem halen we op een milieuvriendelijke manier het vocht uit de muren. Dit is een belangrijke aanpak, om van de zwarte schimmel op de muur af te komen. Het plaatsen van de muurelementen is een lange termijn oplossing en vereist geen onderhoud. Natuurlijk komen wij graag bij u langs voor een extra check, dit valt geheel binnen onze service. Denkt u last te hebben van zwarte schimmel in de muur? Twijfel niet langer en vraag een gratis vochtmeting aan. Wij geven u ook op maat gemaakt advies. Neem direct telefonisch contact met ons en wij helpen u graag verder.