Vocht uit huis halen
10 mei 2022 
2 min. leestijd

Vocht uit huis halen

Ben je op zoek naar een goede manier om het vocht uit huis te halen? Het is dan eerst belangrijk om een vochtanalyse (ook wel vochtmeting genoemd) uit te laten voeren door een vochtspecialist. Op deze manier wordt snel duidelijk met welk vochtprobleem in huis je te maken krijgt. De vochtproblemen in huis die het meeste voorkomen zijn condensatievocht, doorslaand vocht en optrekkend vocht. Elk vochtprobleem wordt op een andere manier veroorzaakt en heeft weer een andere methode op het gebied van vochtbestrijding nodig. Wanneer het vocht uit huis is gehaald wordt er weer een gezond leefklimaat gecreëerd en zullen de vochtplekken op de muren verdwijnen. Daarnaast profiteer je ook van lagere energierekeningen omdat je minder hoeft te stoken om de woning warm te krijgen. Maar allereerst is het belangrijk om een vakkundige vochtmeting te laten doen door een vochtspecialist.

Hoe kun je vocht in huis herkennen?

Vocht in huis kun je op meerdere manieren herkennen, we beginnen met de zichtbare verschijnselen in huis. Zo kun je vochtplekken op de binnenmuur zien zitten, in sommige gevallen begint er zelfs schimmel op de muur te groeien. Maar ook kan het stucwerk loslaten of het behang afbladderen. Je kunt ook natte plekken zien zitten op de buitenmuur, vaak is er dan sprake van doorslaand vocht of een lekkage. Er zijn ook een aantal verschijnselen die je niet kunt zien, zoals een muffe geur die ontstaat in huis of het feit dat de woning lastig warm te krijgen is. Als je in huis een hygrometer hebt, daarop kun je ook zien of je last hebt van een vochtprobleem in huis. Is het percentage tussen de 40 en 60 procent, dan is alles in orde. Maar als het percentage boven de 60 uit komt, en je krijgt het niet omlaag met extra ventilatie, dan is er ook iets aan de hand. Maar het meest vervelende zijn de gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door teveel vocht in huis. Kortom: Als je te maken hebt met een vochtprobleem, laat dit zo snel mogelijk oplossen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Methodes om vocht uit huis te halen

Er zijn vele methodes waarmee je het vocht uit de muur kunt halen. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van het onderkappen van de muren, de muren schilderen met vochtwerende verf of muurelementen die in de buitenmuur geplaatst worden. Je kunt er ook voor kiezen om beter te gaan ventileren in huis. Beter ventileren klinkt als een gemakkelijke oplossing om de luchtvochtigheid in huis te verlagen, maar als je te maken hebt met doorslaand of optrekkend vocht in de muur, dan is ventileren niet voldoende. Kies je voor het injecteren van de muren, dan zul je dat om de zoveel jaar weer opnieuw moeten doen. Je kunt ook de buitenmuur impregneren of schilderen met een vochtwerende verf. Alleen dan kan de muur niet meer 'ademen' en dus ook niet makkelijk opdrogen. De muurelementen van Schrijver Systeem zijn daarentegen wel een goede oplossing om de meest voorkomende vochtproblemen in de muur op te lossen.

Schakel een vochtexpert in om het vocht uit huis te halen.

Denk je dat je last hebt van een vochtprobleem in de muur of in je woning? Schakel altijd een vochtbestrijding specialist in om een vochtmeting of vochtanalyse uit te laten voeren. Op deze manier weet je exact wat de oorzaak is van het vochtprobleem en kun je kijken naar de juiste aanpak. Schrijver Vochtbestrijding is inmiddels meer dan 35 jaar actief in het oplossen van vochtproblemen in de muur. In heel Europa hebben we duizenden muren vochtvrij gemaakt. In no-time kunnen we het vochtprobleem in jouw woning achterhalen en het op een duurzame manier oplossen. Onze muurelementen zijn tevens een permanente oplossing tegen vochtproblemen. Er is geen onderhoud nodig en je hoeft deze niet om de zoveel jaar te vervangen. Externe energie is niet nodig, de muur wordt droog met behulp van de natuurlijke luchtstromen buiten. Wil je meer weten over onze vochtbestrijding of wil je een vochtmeting aanvragen? Neem gerust contact met ons op!