Een vochtige muur behangen?
02 maart 2023 
2 min. leestijd

Een vochtige muur behangen?

Behangen van een natte muur kan een gedoe zijn. Als je de muur niet goed behandelt voordat je gaat behangen, kan het behang later loslaten of beschadigd raken door het vocht. Hoe kun je het vochtprobleem oplossen zodat de muur droog wordt en je zonder problemen het behang kunt aanbrengen? Je kunt er meer over lezen in dit artikel.

Stappenplan om een vochtige muur te behangen

Als je behang wilt aanbrengen op een vochtige muur, zijn er een paar stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat het goed blijft zitten. Ten eerste moet je de oorzaak van de vochtigheid opsporen en oplossen, zoals lekkages of condensatie. Als je last hebt van optrekkend vocht, kan het behang aan de onderkant loslaten.

Vervolgens moet je de muur voorbereiden door loszittende verf of behang te verwijderen en gaten op te vullen met vulmiddel. Zorg ervoor dat de muur droog is voordat je begint met het aanbrengen van de behanglijm. Kies een lijm die geschikt is voor vochtige ruimtes en breng deze aan op de muur, niet op het behangpapier.

Nadat je het behang hebt aangebracht, is het belangrijk om het goed te laten drogen en regelmatig te controleren op beschadiging of losraken. Met de juiste voorbereiding en materialen kan het behangen van een vochtige muur prima lukken. Dus, zorg ervoor dat je de oorzaak van het vochtprobleem aanpakt, de muur goed voorbereidt en de juiste behanglijm gebruikt, en geniet van je mooie behangen muur zonder zorgen!

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Het behang komt van de muur af door een vochtprobleem

Te veel vocht kan ervoor zorgen dat het behang gaat bobbelen of scheuren. Dit probleem kan ontstaan door een lekkage of hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om het vochtprobleem zo snel mogelijk op te lossen om verdere schade aan de muur te voorkomen en schimmelgroei te vermijden. Verwijder het loszittende behang zo snel mogelijk om de muur te laten drogen en verdere schade te voorkomen. Je kunt de muur daarna opnieuw behangen of schilderen. Zorg er in ieder geval voor dat het vochtprobleem is opgelost voordat je weer gaat decoreren.

Laat de muren drogen door een vochtbestrijding specialist

Als je muren vochtig zijn, is het geen goed idee om ze direct te behangen. Dit kan leiden tot lelijke vochtplekken en je mooie behang verpesten. Het is daarom belangrijk om een vochtbestrijdingsspecialist te raadplegen voordat je begint met behangen. Een expert kan het vochtprobleem opsporen en de juiste oplossing bieden. Zo zorg je ervoor dat je muren weer droog zijn en je zonder problemen kunt behangen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus laat een expert je helpen voordat je aan de slag gaat. Het kan een beetje duur zijn om een expert in te huren, maar het is het waard om het resultaat te krijgen dat je wilt en om toekomstige problemen te voorkomen. Wees slim en zorg ervoor dat je een expert inschakelt!