Stucwerk laat los door vocht
02 mei 2023 
2 min. leestijd

Stucwerk laat los door vocht

Als het stucwerk loslaat door vocht in de muur, is de kans groot dat er sprake is van een vochtprobleem in huis. Dit kan zorgen voor lelijke plekken op de muur en een minder mooi uiterlijk van de wanden. Om de oorzaak van het loslatende stucwerk te achterhalen, is het raadzaam om een vochtbestrijding specialist in te schakelen. Deze expert kan bepalen of het vochtprobleem in de muur wordt veroorzaakt door optrekkend vocht, doorslaand vocht of een overmatige hoeveelheid condensatievocht.

Zodra de oorzaak van het vochtprobleem bekend is, kan er worden gekeken naar een oplossing om het vocht in de muur te verhelpen. Dit is essentieel om te voorkomen dat het stucwerk opnieuw losraakt van de muur. Het inschakelen van een professional is aan te bevelen om het vochtprobleem effectief aan te pakken en verdere schade te voorkomen.

Wat zijn de zichtbare gevolgen van veel vocht in de muur?

Een teveel aan vocht in de muur kan zichtbare gevolgen hebben, zoals beschadigde muurbedekking. Dit kan bijvoorbeeld behang zijn dat loslaat, stucwerk dat afbrokkelt of verf die begint af te bladderen op de binnenmuren. Deze gevolgen zijn niet alleen vervelend om te zien, maar kunnen er ook voor zorgen dat de muur er minder mooi uitziet. Wanneer je één van deze gevolgen opmerkt op de muren van je woning, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Hoe langer je wacht, hoe groter de plekken op de muur worden en hoe meer tijd en energie je nodig hebt voor herstelwerkzaamheden. Het is aan te bevelen om een professionele vochtbestrijding specialist in te schakelen om het vochtprobleem effectief aan te pakken en verdere schade te voorkomen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Eerst de muren drogen, daarna nieuw stucwerk aanbrengen

Als er sprake is van vochtproblemen in de muur, is het belangrijk om eerst de muren goed te laten drogen voordat er nieuw stucwerk kan worden aangebracht. Als er nieuw stucwerk op een vochtige muur wordt aangebracht, zal dit op den duur opnieuw loslaten of afbrokkelen. Het drogen van de muren kan afhankelijk van de ernst van het vochtprobleem enkele weken tot enkele maanden duren. Zodra de muren volledig droog zijn, kan er nieuw stucwerk worden aangebracht. Het is daarbij belangrijk om te kiezen voor een vochtwerende stucmortel om het risico op nieuwe vochtproblemen in de toekomst te minimaliseren.

Ook is het aan te raden om te zorgen voor goede ventilatie en het vochtgehalte in de ruimte goed in de gaten te houden om nieuwe vochtproblemen te voorkomen. Het inschakelen van een professionele vochtbestrijding specialist kan helpen bij het oplossen van het vochtprobleem en het op de juiste wijze aanbrengen van nieuw stucwerk.

Zorg ervoor dat het stucwerk niet meer loslaat

Als het stucwerk loslaat door vocht, kun je ervoor kiezen om een nieuwe laag stucwerk op de muur aan te brengen. Helaas zullen de vochtplekken waarschijnlijk toch weer terugkomen als het vochtprobleem niet op de juiste manier wordt opgelost. Om dit te voorkomen, kun je contact opnemen met Schrijver Vochtbestrijding. Met meer dan 35 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen in de muur. Onze gepatenteerde muurelementen zorgen ervoor dat de muren van binnenuit drogen, waardoor het stucwerk minder snel zal loslaten en je nog jarenlang kunt genieten van een strak gestucte muur.

Als je vragen hebt over vochtbestrijding, kun je deze stellen aan een van onze vakkundige vochtbestrijders. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing voor jouw vochtprobleem.