Vochtdoorslag in de binnenmuur?
04 mei 2022 
2 min. leestijd

Vochtdoorslag in de binnenmuur?

Zitten er vochtplekken op de binnenmuur? Of begint er schimmel op de muur te groeien? Als je denkt dat je last hebt van vochtdoorslag in de binnenmuur, probeer dan de oorzaak te achterhalen. In veel gevallen gaat het om doorslaand vocht, dit vocht baant zich van buitenaf langzaam naar de binnenkant van de woning. Je kunt dit vochtprobleem in huis herkennen aan onder andere de volgende symptomen:

  1. Er kan schimmel op de muur gaan groeien;
  2. De verf kan af gaan bladderen of het pleisterwerk komt los;
  3. Het behang laat los van de muur (en er kan schimmel achter zitten);
  4. Er zijn vochtplekken te zien in het midden van de muur;
  5. Er kan een muffe en klamme geur ontstaan in de woning.

Hoe wordt vochtdoorslag in de binnenmuur veroorzaakt?

De grootste veroorzaker van vochtplekken op de binnenmuur is een poreuze of beschadigde gevel. Een gevel dient van nature poreus te zijn omdat een muur moet kunnen luchten. Als het een tijd flink heeft geregend, dan lopen de muren op den duur vol met vocht. Maar als de zon weer gaat schijnen op de gevel, dan droogt deze vrij snel weer op. Alleen als de buitenmuur beschadigd is en slecht wordt onderhouden, dan is de kans dat de muur niet voldoende kan drogen. Het kan ook zijn dat de muur in de schaduw staat of dat er beplanting tegenaan groeit. Ook dit kan ervoor zorgen dat je te maken krijgt met vochtdoorslag in de binnenmuur. Andere oorzaken zijn zwakke plekken op de ramen en kozijnen of je kunt te maken hebben met een kapotte dakgoot.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Hoe los je de vochtdoorslag in de muur op?

Als je denkt dat je last hebt van vochtdoorslag in de binnenmuur, dan kun je het beste een specialist op het gebied van vochtbestrijding inschakelen. Allereerst voorkom je daarmee dat de schade aan de woning verergerd en er wordt gekeken naar de beste methode om doorslaand vocht te bestrijden. Vochtdoorslag kun je op verschillende manieren oplossen en elke manier heeft zo z'n voor- en nadelen. Je kunt de muren injecteren, impregneren of de muur schilderen met een vochtwerende verf. Hiermee kun je het doorslaand vochtprobleem voor een gedeelte stoppen. Maar als er ook nog sprake is van optrekkend vocht en een grote hoeveelheid condensatievocht, dan zijn deze middelen niet voldoende. Bij vochtdoorslag in de binnenmuur is het ook belangrijk dat de muur volledig en vooraf wordt hersteld. Je dient deze eerst te repareren voordat je kunt beginnen met vochtbestrijding.

Kies voor de muurelementen van Schrijver Systeem

Wil je een milieuvriendelijke en duurzame oplossing om vochtdoorslag in de binnenmuur permanent te stoppen? Kies dan voor de muurelementen van Schrijver Systeem. Met behulp van natuurlijke luchtstromen wordt er 24 uur per dag vocht onttrokken uit de muren van het huis. Daarbij zijn geen externe energiebronnen nodig. Daarnaast is Schrijver Systeem Vochtbestrijding al meer dan 35 jaar actief in het oplossen van allerlei soorten vochtproblemen in huis. We hebben duizenden muren en woningen vochtvrij gemaakt dankzij onze muurelementen. Heb je interesse en wil je dat het vochtprobleem in huis definitief wordt opgelost? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op.