Video Aspect Ratio: 4:1

Vochtbestrijding in Sneek

Vochtbestrijding achtergrond

Vochtbestrijding in Sneek

Op zoek naar een vochtbestrijding specialist in Sneek?

✓ Permanente oplossing ✓ Geen onderhoud nodig ✓ 100% vochtvrij garantie

Vochtproblemen in huis?

Als je last hebt van vocht in je woning in Sneek, dan is dat vaak een structureel probleem. Dit kan het beste opgelost worden door permanente vochtbestrijding. Veel mensen denken dat er slechts één soort vochtprobleem is in huis, alleen dat is niet correct. In je woning kunnen diverse vochtproblemen aanwezig zijn, elk vochtprobleem vereist weer een andere methode van vochtbestrijding. De vochtproblemen die het meest voorkomen zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht. Schrijver Systeem® biedt de oplossing voor alledrie deze vochtproblemen in de muur. Daarnaast is deze methode van vochtbestrijding in Sneek permanent.

Vocht in huis herkennen

In elke woning waar mensen wonen, daar is vocht in huis. Zelfs in jouw woning in Sneek. Mensen douchen, koken, ademen en zweten. Dat zijn allemaal oorzaken waardoor er vocht in huis binnendringt. Op zich is dat helemaal niet erg, maar het is wel belangrijk dat het vocht weer naar buiten kan. Maar er kan ook veel vocht in de muren van het huis zitten. Meestal wordt dit veroorzaakt door optrekkend vocht of doorslaand vocht. Als er last is van een vochtprobleem, dan kun je dat herkennen aan natte plekken op de muur. Maar er kunnen ook schimmelplekken ontstaan. Als dat het geval is, schakel dan snel een vochtbestrijding specialist (zoals Schrijver Systeem) in.
48.345+
vakkundige installaties
35+
jaar ervaring
10 emmers
vocht per jaar, per element
Optrekkend vocht in huis

Optrekkend vocht in huis

Wat is optrekkend vocht en hoe kun je dit vochtprobleem herkennen? Dat leggen we je graag uit. Optrekkend vocht is het vochtprobleem dat meestal voorkomt in oudere woningen. Veel huizen zijn gebouwd voor het jaar 1980, dat is uiteraard ook het geval in Sneek. Deze huizen werden toen meestal gebouwd zonder een vochtkering, of de staat van de vochtkering is erg slecht. Zonder een vochtkering wordt het vocht uit de grond direct door de muur opgenomen. Vandaar ook de naam 'optrekkend vocht' of 'opstijgend vocht'. Het gevolg hiervan is dat de muur vochtig wordt, waardoor het behang los gaat laten of dat de verf afbladdert. Uiteindelijk resulteert optrekkend vocht in een te hoge luchtvochtigheid, hierdoor kan schimmel in huis gaan groeien en dat is slecht voor de gezondheid. Als je optrekkend vocht in Sneek permanent wilt oplossen, dan is de vochtbestrijding methode van Schrijver Systeem het meest geschikt.


Doorslaand vocht in de muur

Doorslaand vocht in de muur

Wat is doorslaand vocht en hoe wordt dit vochtprobleem veroorzaakt? Dit vochtprobleem in jouw woning in Sneek kan ontstaan door kapotte gevels en poreuze buitenmuren. Maar het kan ook zijn dat er wat fouten zijn gemaakt tijdens de bouw van je huis of tijdens een verbouwing. Het vocht slaat vanuit de buitenmuur door naar de binnenmuur. Dit vochtprobleem in de muur wordt ook wel vochtdoorslag genoemd. Als er sprake is van doorslaand vocht, dan kun je dit herkennen aan de vochtplekken op de binnenmuur. Meestal zitten de plekken dan in het midden van de muur. Je kunt dit vochtprobleem ook constateren als de vochtplekken op zowel de binnen- als buitenmuur op dezelfde plek zitten. Ook dit vochtprobleem kan leiden tot schimmelplekken op de muur en een muffe geur in huis. Als je last hebt van doorslaand vocht in Sneek, dan kun je dit probleem permanent oplossen met behulp van de muurelementen van Schrijver Systeem.
Condensatievocht in huis

Condensatievocht in de woning

Zelfs in een woning waar alles goed voor elkaar is, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Hierbij kun je denken aan condensatievocht. Dit type vocht ontstaat meestal bij de alledaagse zaken zoals douchen en koken. Condensatievocht kun je herkennen aan de kleine druppeltjes op de ramen en muren. Doordat de vochtige lucht opstijgt zijn de signalen vaak herkenbaar aan de bovenkant van de muur. Een gevolg hiervan is dat er schimmelplekken op de muur kunnen ontstaan en zelfs op het plafond. Als er niet voldoende geventileerd wordt, dan kan het vocht ook in de gordijnen of in de vloerbedekking gaan zitten. Dit zorgt weer voor een muffe geur in huis, bovendien is een te hoge luchtvochtigheid in huis ook niet goed voor de gezondheid. In diverse gevallen kan een grote hoeveelheid aan condensatievocht opgelost worden met een ventilatiesysteem. Maar als een goed ventilatiesysteem ontbreekt, dan biedt Schrijver Systeem een passende oplossing.

Een GRATIS vochtmeting of een offerte aanvragen?
De vochtbestrijding specialisten van Schrijver Systeem helpen u graag!