Vocht in de hoeken van de kamer?
07 mei 2021 
2 min. leestijd

Vocht in de hoeken van de kamer?

Na een lange werkdag vindt iedereen het lekker om op de bank in de woonkamer neer te ploffen. Als er dan een muffe geur in huis hangt, is dit niet erg aangenaam. Deze geur kan komen door vocht in de kamer. Dit kan van boven tot beneden in elke kamer voorkomen. De kamers die vaak in aanmerking komen met vochtigheid, worden het meest geraakt. Denk hierbij aan de keuken, badkamer, kelder en de plek waar de was gedaan wordt. Vooral de hoeken van de kamer zijn erg aantrekkelijk voor vocht- en schimmelvorming. Schimmels kunnen zich namelijk beter nestelen en verspreiden op vochtige oppervlaktes. Zie je vocht in de hoeken van de kamer zitten of zit er veel vocht in de kamer? Dit is wat je ertegen kan doen!

Hoe kun je vocht in de kamer verminderen?

Bij ruimtes waar veel vocht voorkomt, is het belangrijk om de kamer regelmatig te ventileren. Hiermee voorkom je vocht in de hoeken van de kamer. In de badkamer of in de keuken wordt er veel condensatie of stoom geproduceerd. Daarnaast transpireren mensen ook zo’n 3 liter vocht per dag! Niet gek dat de kans op een vochtprobleem in de woning groot is. Ventileer de woning door middel van een mechanisch ventilatiesysteem of het openzetten van een raam. Hierdoor kan het vocht zijn weg naar buiten vinden en zal het niet in de hoeken van de kamer gaan vestigen. Daarnaast krijg je ook nog eens frisse lucht binnen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Wanneer zijn de kamers te vochtig?

Om erachter te komen of je last van vocht in de hoeken van de kamer hebt, kan je hier gemakkelijk en snel zelf achter komen. Wat je moet doen? Wij leggen het je uit! Je hebt voor deze test een stukje folie of aluminiumfolie nodig. Plak het stukje folie op de muur en laat dit 48 uur op de muur zitten. Als er na die 48 uur druppels op het folie ontstaan, betekent dit dat er sprake is van condensatievocht. Kijk ook aan de binnenkant van de folie. Als er aan de binnenkant ook vocht te zien is, is er sprake van een vochtprobleem. Weet je niet zeker waar de vochtproblemen vandaan komen? Vochtproblemen in huis kunnen veel schade aan de woning aanrichten en zijn gevaarlijk voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk een vochtexpert in te schakelen wanneer je denkt last te hebben van vochtproblemen.

Stop vocht in de kamer voor de rest van je leven!

Last van vocht- of schimmelplekken in de hoeken van de kamer? Wees je er dan bewust van dat dit gevaarlijk kan zijn en directe actie vereist. Vaak is alleen het verwijderen van schimmel niet genoeg. Het vochtprobleem moet vanaf de bron worden aangepakt, zeker wanneer je last hebt van doorslaand vocht of optrekkend vocht. Schrijver Systeem® weet precies hoe dit soort problemen het beste opgelost kunnen worden. Wij zullen je ten alle tijden op maat gemaakt advies geven.

De muurelementen van Schrijver Systeem®

Onze muurelementen zijn geheel milieuvriendelijk en erg duurzaam. Je zal op lange termijn een hoop energiekosten besparen en binnen enkele maanden zullen de vochtproblemen en het vocht in huis verdwenen zijn. Wij komen altijd langs voor een extra controle! Wees er zeker van dat je voorgoed afscheid neemt van vochtproblemen en schakel de vochtexperts van Schrijver Systeem in!