Vocht in de muur zelf oplossen
26 maart 2021 
2 min. leestijd

Vocht in de muur zelf oplossen

Vocht in huis betekent vaak dat er vocht in de muur zit. Dit komt doordat de muren vaak in verband staan met plekken die gevoelig zijn voor het absorberen van vocht. Hierdoor worden ze makkelijk aangetast en ontstaan er vochtproblemen. Vocht in de muur kan in verschillende soorten en maten komen. Je kunt te maken krijgen met doorslaand vocht, opstijgend vocht en condensatievocht. Deze vochtproblemen moeten vanaf de bron worden aangepakt, zodat het vocht in de muur geen verdere schade kan veroorzaken.

Vocht in de muur bestrijden door muren injecteren

Wanneer er vocht in de muur zit, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af komen. Een veelgebruikte methode voor het oplossen van vochtproblemen in de muur is het injecteren van de muren. Muren injecteren is voor veel mensen een relatief eenvoudige manier om het vochtprobleem op te lossen. Daarnaast zitten er geen hoge kosten aan verbonden. Bij het injecteren van vochtige muren worden om de 10 centimeter gaten geboord vlak boven de vloer. De gaten worden gevuld met chemicaliën, wat ervoor zorgt dat het vocht uit de woning blijft. Dit is een aantrekkelijke manier voor het oplossen van vocht in de muur. Deze oplossing heeft echter ook een keerzijde. Het is lost het vochtprobleem namelijk op korte termijn op en heeft een aantal nadelen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Nadelen van het injecteren van de muren.

Het injecteren van muren brengt verschillende nadelen met zich mee. Ten eerste is nauwkeurig injecteren een lastige zaak. Ten tweede is het injecteren van muren, zoals eerdergenoemd, een oplossing op korte termijn. De chemicaliën werken namelijk langzaam uit, waardoor het vochtprobleem na een tijdje weer zal terugkeren. Ten derde hoopt het vocht zich op en zoekt op een andere manier zijn weg naar buiten. Het vochtprobleem zal dus gedeeltelijk verplaatsen, wat tot nieuwe vochtproblemen leidt.

Kunststoffen muurelementen plaatsen in de buitenmuur.

Met de muurelementen van Schrijver Systeem® heeft u een levenslange oplossing die de muur permanent vochtvrij maakt. De muurelementen worden ook wel ‘DryBricks’ genoemd. In tegenstelling tot de chemicaliën die gebruikt worden bij het injecteren van muren, is het plaatsen van de muurelementen een natuurlijke oplossing. De elementen worden binnen één dag in de muren gemonteerd en vereisen geen onderhoudt. De muurelementen van Schrijver Systeem® halen binnen 6 tot 12 maanden het vocht uit de muur en houdt ze voor de rest van het leven droog.

Werking van de muurelementen in de buitenmuur

Zodra de muurelementen van Schrijver Systeem® geïnstalleerd zijn, veroorzaakt de wind een natuurlijke luchtstroom door het systeem. De lucht die door de elementen circuleert koelt de elementen naar binnen. Koude plekken trekken vocht aan, waardoor het vocht in de muur zich verzamelt en condenseert in het Schrijver® systeem. Het overtollige vocht in de muur wordt dus via het systeem naar buiten afgevoerd, waardoor de muren opdrogen.

De muurelementen van Schrijver Systeem®

Heeft u last van vocht in de muur? Wij raden het sterk af om vocht in de muur zelf op te lossen. Het vochtprobleem zelf aanpakken kan namelijk voor meer schade zorgen. Laat vocht in de muur dus altijd door een vochtexpert oplossen. Twijfel niet en neem direct contact met ons op! Wij komen graag bij u langs voor een gratis vochtmeting en advies van een vochtexpert.