Het stucwerk op de buitenmuur laat los
03 oktober 2023 
2 min. leestijd

Het stucwerk op de buitenmuur laat los

Als je hebt geïnvesteerd in een mooie afwerking van je buitenmuren, kan het ontzettend teleurstellend zijn als je merkt dat het stucwerk loslaat. Stucwerk kan zowel esthetisch als functioneel zijn, maar als het begint af te brokkelen, kan dit leiden tot diverse problemen, zoals waterschade of een verminderde isolatiewaarde. In dit artikel bespreken we waarom stucwerk op een buitenmuur los kan laten en wat je eraan kunt doen.

Mogelijke oorzaken van loslatend stucwerk op de buitenmuur

Het stucwerk op de buitenmuur kan sneller degraderen door constante blootstelling aan weersinvloeden zoals regen, vorst, sneeuw en zon. Schade kan met name optreden als water in het stucwerk sijpelt en vervolgens bevriest. Daarnaast kan vochtproblematiek binnenin de muur (zoals doorslaand vocht en optrekkend vocht) ook bijdragen aan het loslaten van het stucwerk.

Een goede voorbereiding van de ondergrond speelt eveneens een cruciale rol. Wanneer deze niet correct is voorbereid voordat het stucwerk wordt aangebracht, kan het zijn dat het stucwerk niet goed hecht, wat op termijn kan leiden tot loslaten. Evenzo kunnen problemen met hechting ontstaan als er materialen van lage kwaliteit worden gebruikt of materialen die niet geschikt zijn voor de specifieke ondergrond. Bovendien, wanneer de ondergrond beweegt, bijvoorbeeld door verzakking, is er een kans dat het stucwerk gaat barsten en uiteindelijk loskomt.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Hoe kun je loslatend stucwerk op de buitenmuur oplossen?

Het aanpakken van loslatend stucwerk begint met een grondige inspectie om de volledige omvang van het probleem te begrijpen. Er kan een situatie zijn waarin slechts een klein deel van het stucwerk heeft losgelaten, terwijl de rest intact blijft. Als er stucwerk is dat loslaat of beschadigd is, is het belangrijk dit zorgvuldig te verwijderen. Door dit te doen, wordt verdere schade voorkomen en wordt een betere basis gecreëerd voor het aanbrengen van nieuw stucwerk.

Bij het herstellen van de muur moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze voor materialen van hoge kwaliteit en een goede voorbereiding van de ondergrond. Een innovatieve oplossing voor vochtproblemen die bijdragen aan het loslaten van stucwerk zijn de muurelementen van Schrijver Vochtbestrijding®. Deze elementen helpen de muren van binnenuit te drogen, wat de levensduur van het stucwerk aanzienlijk kan verlengen.

Hoe voorkom je dat stucwerk op de buitenmuur loslaat?

Om te voorkomen dat stucwerk loslaat, is het van essentieel belang om stucmateriaal van hoge kwaliteit te gebruiken en ervoor te zorgen dat de ondergrond goed is voorbereid. Daarnaast kan het overwegen van een waterafstotende laag of sealer helpen het stucwerk te beschermen tegen de invloeden van vocht. Verder is het onderhouden van de muur door regelmatige inspecties en het tijdig uitvoeren van reparaties cruciaal om grotere problemen in de toekomst te vermijden.

Laat vochtproblemen in de muur oplossen door een expert

Als je buitenmuur te maken heeft met loslatend stucwerk als gevolg van vochtproblemen, dan verdient dat de expertise van een professional. Schrijver Vochtbestrijding® staat voor je klaar. Met ruim 35 jaar ervaring in het bestrijden van vochtproblemen, zorgen wij voor een blijvende oplossing. Zeg vaarwel tegen die muffe geur en het constant afbrokkelende stucwerk. Dankzij onze unieke, gepatenteerde muurelementen wordt het vocht efficiënt uit de muren onttrokken, waardoor stucwerk duurzaam blijft hechten aan de buitenmuur. Ben je klaar om je vochtprobleem aan te pakken? Neem dan contact op voor deskundig advies of maak gebruik van onze gratis vochtmetingsservice.