Op welke manier kun je schimmel in huis herkennen?
23 april 2021 
1 min. leestijd

Op welke manier kun je schimmel in huis herkennen?

Als je aan schimmel denkt, zal je er niet per se een fijn en fris gevoel bij krijgen. Schimmel wordt bijna altijd veroorzaak door vochtproblemen in de woning. Het vocht gaat in het interieur en muren zitten, waardoor schimmels en bacteriën vormen. Schimmel in huis komt vaak samen met een vieze muffe geur. Maar wat als je alleen de geur ruikt, dan zal je je afvragen hoe je schimmel in huis kan herkennen. Lees hier op welke manieren je schimmel in huis kan herkennen!

Schimmel in huis herkennen aan gezondheidsklachten.

Er zijn een aantal gezondheidsklachten waaraan je schimmel in huis kan herkennen. Voorbeelden hiervan zijn reumatische klachten, verkoudheid, keelpijn, vermoeidheid, verergering van allergieën, een verlaging van de weerstand en soms zelfs benauwdheid. De voornaamste reden dat dit ontstaat, komt door overmatig vocht in huis. Dit wordt ook wel een te hoge luchtvochtigheid genoemd. Er is sprake van een te hoge luchtvochtigheid in huis wanneer de luchtvochtigheid boven de 60 procent komt. Dit is niet zomaar op te lossen door even te ventileren. Hier is een hardere aanpak voor nodig.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Zwarte schimmel op de muur.

Een ander aspect waar je schimmel in huis aan kan herkennen is zwarte schimmel. Dit is vaak relatief makkelijk te herkennen wegens het feit dat er zwarte spikkels of donkere vlekken te zien zijn. Voornamelijk oude woningen zijn hier de dupe van. Dit komt door de scheuren in de muren die vaak ontstaan door de bouwstijl en grondverzakkingen van de woning. Zoals eerder genoemd zijn vochtproblemen vaak de oorzaak van schimmel in huis. Het gaat hierbij om vochtproblemen als doorslaand vocht, opstijgend vocht en condensatievocht. Een kans op ongedierte wordt ook vergroot. Denk hierbij aan zilvervisjes, houtwormen, muizen en ratten.

Een schimmelvrije woning dankzij Schrijver Systeem®.

Denk je een van deze schimmel – of vochtproblemen in huis te herkennen? Dan kun je ervoor kiezen om de schimmel zelf te verwijderen. Het nadeel hieraan is dat de schimmel telkens zal terugkomen op het moment dat het vochtprobleem niet is aangepakt. Hier hebben wij dé ideale oplossing voor. Onze oplossing is milieuvriendelijk en bovendien ook erg duurzaam. Hierdoor heb je geen extra kosten aan externe energiebronnen. Onze methode van vochtbestrijding werkt volledig op de natuurlijke luchtstroom.

Benieuwd naar de muurelementen?

De muurelementen van Schrijver Systeem®, ook wel de DryBricks®, worden binnen een dag geïnstalleerd en vereisen geen verder onderhoud. Hierdoor hebben schimmels en overtollig vocht geen enkele kans meer in de woning. Onze vochtexperts geven je weer een gezond en comfortabele woning terug! Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis vochtmeting en op maat gemaakt advies.