Hoe kun je vocht in de slaapkamer bestrijden?
20 januari 2021 
1 min. leestijd

Hoe kun je vocht in de slaapkamer bestrijden?

Vocht in huis is nooit goed, maar zeker in de slaapkamer is het erg ongezond. Het zal je verbazen wat de rol van het weer in het slaappatroon speelt, voornamelijk als het om luchtvochtigheid gaat. Een hoge luchtvochtigheid gaat gepaard met een warme lichaamstemperatuur, zweten en een slechte slaap. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent. Wanneer de luchtvochtigheid hoger dan 60 procent is, is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid. Dit kan zorgen voor vochtproblemen in de slaapkamer.

Soorten vochtproblemen in de slaapkamer.

Vochtproblemen in de slaapkamer kunnen onder andere ontstaan door het drogen van de was en de vochtuitstoot van je lichaam. Er zijn ook andere oorzaken die reden zijn voor het ontstaan van vochtproblemen in de slaapkamer.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Doorslaand vocht van de buitenmuur is hier een voorbeeld van. Als een muur nat wordt wegens aanhoudend zware regenbuien, ontstaat er doorslaand vocht. Daarnaast kun je met doorslaand vocht te maken krijgen met vocht dat ‘vast’ komt te zitten in de scheuren van de buitenmuur. Dit vocht zal daardoor via de binnenmuur een uitweg zoeken. Ook kan je last krijgen van optrekkend vocht in de slaapkamer. Dit probleem komt vaak voor bij oude woningen met een slechte fundering. Oudere huizen zijn over het algemeen niet voorzien van een vochtkering, waardoor vocht veel gemakkelijker door de bakstenen vanuit de grond omhoog worden gezogen. Deze situatie zorgt ervoor dat de stenen muur nat wordt.

Wat kun je doen tegen vocht in de slaapkamer?

De oorzaak van vochtproblemen is niet altijd even makkelijk om te achterhalen. Sommige symptomen passen bij verschillende vochtproblemen en ook de locatie kan soms moeilijk te vinden zijn. Vochtproblemen achterhalen en permanent verwijderen in de slaapkamer? Neem direct contact op met Schrijver Systeem voor een gratis vochtmeting en advies van een vochtexpert. De elementen van Schrijver Systeem zijn een duurzame oplossing voor de vochtproblemen in de slaapkamer. Wij pakken het probleem vanaf de bron aan en zorgen ervoor dat het vocht in de slaapkamer voorgoed weg is.