Hoe moet je vochtige muren behandelen?
29 maart 2021 
2 min. leestijd

Hoe moet je vochtige muren behandelen?

Om antwoord te geven op de vraag, gaan we eerst wat dieper in op de vraag hoe muren überhaupt vochtig worden. De meeste oplossingen die worden geboden op de behandeling van vochtige muren, richten zich niet op de oorzaak van de vochtige muur. Een vochtige muur is enkel het gevolg van een structurele oorzaak, een te hoge luchtvochtigheid in huis.

Er zijn de ingewikkeldste en duurste methodes beschikbaar om vochtige muren te behandelen. Hierbij kunt u denken aan het injecteren van muren met een vochtafstotende stof of het impregneren van muren en wanden. Andere veelgebruikte methodes in huis om de luchtvochtigheid te doen dalen zijn door het gebruik maken van luchtontvochtigers en vochtvreters.

Al deze methodes zijn toepassingen en geen oplossingen. Een toepassing richt zich enkel op de gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid in huis. Een oplossing richt zich juist op de oorzaak van de te hoge luchtvochtigheid.

De verkeerde aanpak om een vochtige muur te behandelen

De hiervoor vermelde methodes om een vochtige muur te behandelen behoren ontegenzeggelijk tot de verkeerde behandelingen van een vochtige muur Het injecteren van of impregneren van muren en wanden kan niet voorkomen dat een muur in de toekomst weer vochtig gaat worden. Het werkelijke probleem, de te hoge luchtvochtigheid in huis, is namelijk nog steeds aanwezig.

Al deze behandelingen worden nog eens dubbel onzinnig omdat er wel degelijk een goede oplossing bestaat om voor eens en voor altijd van een vochtige muur af te komen. Een oplossing die duurzaam is en geen onderhoud nodig heeft nadat die eenmaal is geïnstalleerd. Een permanente oplossing voor een te hoge luchtvochtigheid in huis.

Die oplossing is de gepatenteerde muurelementen van Schrijver Systeem®. Ontworpen in de jaren `80 van de vorige eeuw heeft Schrijver Systeem® het exclusieve recht op het plaatsen van deze wereldwijd unieke muurelementen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

De goede aanpak om een vochtige muur te behandelen

Vochtproblemen zijn enkel effectief te bestrijden met een permanente beïnvloeding van de luchtvochtigheid in uw huis. Ventilatie is het toverwoord om de luchtvochtigheid in uw huis voorgoed te laten veranderen.

Dit is exact wat de muurelementen van Schrijver Systeem® bewerkstelligen. De elementen creëren een natuurlijke luchtstroom in uw huis en voeren tegelijk vocht af. Eén muurelement is in staat om per dag 260 cc vocht af te voeren. Dat komt neer op tien emmers water per jaar!

Voor het plaatsen van de muurelementen komt een specialist van Schrijver Systeem® bij u thuis om een professionele vochtmeting uit te voeren. De luchtvochtigheid in uw huis wordt nauwkeurig bepaald en zo kan heel eenvoudig worden berekend hoeveel muurelementen er in uw huis nodig zijn. De installatie van de muurelementen nemen twee dagen in beslag waarna u permanent van uw vochtproblemen bent verlost.

Gratis vochtmeting en een gratis offerte

De unieke oplossing die de muurelementen van Schrijver Systeem® bieden, worden door het patentrecht uitsluitend door Schrijver Systeem® toegepast. Wilt u weten of de luchtvochtigheid in uw huis te hoog is? Vraag dan om een gratis vochtmeting via telefoonnummer 026 669 00 14.

Zowel voor de vochtmeting als voor een offerte brengt Schrijver Systeem® geen kosten in rekening. U krijgt een kosteloos en deskundig advies.

Schrijver Systeem® richt zich uitsluitend op het installeren van de muurelementen. Het schoonmaken van donkere plekken of schimmel zult u zelf moeten doen. Schoonmaakmiddelen met soda bieden vaak al uitkomst. Bij hardnekkige verontreiniging kunt u chloor toevoegen aan water om de muren schoon te maken.

Als de muurelementen eenmaal zijn geplaatst, zullen vochtplekken en schimmelvorming voorgoed verleden tijd zijn. Na het stuken of sauzen van de muur hoeft u dus niet meer bang te zijn dat er opnieuw vochtplekken ontstaan.