Wat doet schimmel met uw gezondheid?
21 mei 2021 
1 min. leestijd

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

In een vochtige woning is de kans op huisstofmijt en schimmelgroei een stuk groter dan in een droge woning. Daarnaast kunt u last hebben van vochtproblemen en een schimmellucht in huis. Dit ontstaat vaak door verkeerd woongedrag, waarbij er niet voldoende geventileerd wordt. Naast de aantasting van schimmel aan de woning, is het ook erg slecht voor de gezondheid. Benieuwd naar de gezondheidsrisico’s van schimmel? Lees het in dit blogbericht!

Luchtwegklachten als gevolg van schimmel.

Een veelvoorkomende klacht van de gezondheid zijn luchtwegklachten. Mensen die last hebben van bijvoorbeeld astma zijn erg gevoelig voor een vochtige woning met schimmelproblemen. De astmaklachten kunnen verergerd worden, of soms zelf zorgen voor het ontstaan van astma. Bespreek de klachten ten alle tijden met de huisarts!

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Andere veelvoorkomende gezondheidsklachten.

Er zijn ook nog andere dingen die schimmel met de gezondheid kan doen. Elk gevolg moet uiterst serieus genomen worden. Andere gevolgen van schimmel met betrekking tot de gezondheid zijn:

  • Hoofdpijn
  • Keelpijn
  • Verkoudheid
  • Hoesten
  • Piepende ademhaling
  • Benauwdheid

Voorkom gezondheidsklachten door schimmel.

Ervaart u één van de bovenstaande gezondheidsklachten en heeft u last van schimmel in huis? Neem direct contact op met een vochtexpert. Schrijver Systeem® is al meer dan 35 jaar dé expert op het gebied van vocht- en schimmelproblemen. Wij weten direct wat het beste is voor u en uw gezondheid. Met onze muurelementen verwijderen wij op een effectieve manier de vocht- en schimmelproblemen uit de woning. Benieuwd naar ons product en wilt u meer informatie over uw schimmelprobleem? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een mail! Wij zullen u zo snel mogelijk helpen om een gezond leefklimaat terug te krijgen.