Last van een vochtprobleem in de buitenmuur?
18 juni 2021 
1 min. leestijd

Last van een vochtprobleem in de buitenmuur?

Denk je last te hebben van een vochtprobleem in de buitenmuur? Grote kans dat er sprake is van doorslaand vocht. Dit komt vaak voor doordat de buitenmuren poreus of beschadigd zijn. Het metselwerk is niet waterdicht, waardoor het water makkelijk naar binnen kan trekken. De gevolgen van een vochtprobleem in de buitenmuur kunnen erg vervelend zijn. Lees hier de oplossing!

Oorzaken van een vochtprobleem in de buitenmuur.

Poreuze muren zijn de grootste oorzaak van doorslaand vocht. Bij oude of slechte muren kan het water dat tegen de muur aankomt niet verdampen. Als het water niet verdampt, blijft de muur nat en is er sprake van doorslaand vocht. Dit kan ook het geval zijn bij klimop dat op de buitenmuur groeit. Andere oorzaken van een vochtprobleem in de buitenmuur zijn:


    • Kleine scheuren in de muur kunnen steeds groter worden. Als dit gebeurt trekt het vocht door naar de binnenmuren en zullen hier ook vochtproblemen ontstaan.
    • Verflagen kunnen ervoor zorgen dat de muren niet kunnen ademen en dus ook niet droog worden.
    • Een kapotte dakgoot kan ook een mogelijke oorzaak zijn van een vochtprobleem in de buitenmuur. Herken je een vochtprobleem in de buurt van de dakgoot? Dan is dit de mogelijke oorzaak van het doorslaand vocht in de muur.
    • Herken je vochtige plekken in de buurt van de ramen van de woning? Dit is mogelijk het gevolg van kiertjes rondom de ramen, waar het vocht doorheen is gekomen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Hoe pak je een vochtprobleem in de buitenmuur aan?

Een vochtprobleem in de buitenmuur kun je op verschillende manieren oplossen. Een oplossing kan het impregneren van de buitenmuren zijn. Er wordt dan een beschermlaag in de muur gespoten, waardoor het vocht er niet meer doorheen kan komen. Een nadeel hieraan is dat de muur eerst volledig hersteld moet worden, voordat de impregneer methode gebruikt kan worden. Daarnaast is dit een oplossing dat na 10 jaar herhaald moet worden. Het impregneren van de buitenmuur is dus geen permanente oplossing voor het vochtprobleem.

Kies voor de permanente oplossing van Schrijver Systeem®!

Herken je een van deze oorzaken aan je eigen woning? Dan is er mogelijk sprake van een vochtprobleem in de buitenmuur. Schrijver Systeem® heeft hiervoor dé oplossing! Wij bieden een duurzaam product dat binnen een aantal maanden het vocht uit de buitenmuur trekt. Wij zoeken graag vrijblijvend voor je uit wat het probleem is en geven het beste advies voor de situatie. Neem vandaag nog contact met ons op!