Ventilatie doet meer dan alleen vochtproblemen verhelpen
23 februari 2020 
2 min. leestijd

Ventilatie doet meer dan alleen vochtproblemen verhelpen

Dat vocht in huis problemen oplevert voor de gezondheid en de woning aantast is bekend. Er zijn al meerdere blogs besteed aan de gevolgen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; ventilatie is één van de meest effectieve oplossingen om vocht in huis te bestrijden. Maar het ventileren van je woning heeft meer voordelen. Het voert namelijk ook ongezonde stoffen af. Dubbel gezond dus!

Ventileren om ongezonde stoffen af te voeren

Als vuistregel kunnen we wel zeggen dat we ca. 80% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Ongemerkt producten we CO2. We koken, steken kaarsjes aan, maar ook stoot jijzelf CO2 uit bij het ademen. En het behoeft geen betoog om te vertellen CO2 ongezond is. Het is namelijk een ‘hot topic’ op de agenda van onze overheid en de rest van de wereld.

Naast CO2-uitstoot door bezigheden in huis, infiltreren ook chemische stoffen de woning. Deze stoffen zijn bijvoorbeeld afkomstig van van sigarettenrook, nieuw meubilair, een kachel, wasmiddelen en schoonmaakproducten.

Wanneer je in een hermetisch afgesloten woning leeft, kunnen deze schadelijke stoffen niet weg en kunnen de gezondheid aantasten. Dit resulteert in onder meer hoofdpijn, concentratieproblemen of problemen aan de luchtwegen. Zeker mensen met bronchitis of COPD zijn extra gevoelig voor deze situaties.

Ramen opzetten

Deze ongezonde toxische stoffen raak je gelukkig kwijt door je woning te ventileren. Hiervoor kun je al gewoon een raam openzetten. Het nadeel van een raam openzetten is dat het alleen de ruimte ventileert waar het raam openstaat. Wil je de hele woning doorluchten, dan zal je dus ook de ramen in andere vertrekken open moeten zetten. Alleen kan dit in de winter soms een koude bedoening zijn. Een permanent ventilatiesysteem biedt dan een goed alternatief.

Ventilatiesysteem

Om vocht af te voeren en je huis vrij te maken van toxische stoffen, is het beter om te kiezen voor een permanente luchtventilatie als bijvoorbeeld het Schrijver Systeem. Het lost niet alleen vochtproblemen op, het drijft ook continu alle ongezonde en schadelijke stoffen af. Het biedt dus een dubbele oplossing: de luchtvochtigheid blijft constant en je bent voorgoed af van schadelijke stoffen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Schrijvers muurelementen

De unieke muurelementen werken als een permanent luchtventilatiesysteem. En bovendien heeft dit luchtventilatiesysteem geen externe energiebronnen nodig. Het zijn namelijk de natuurlijk luchtstromen die vochtige lucht naar buiten afvoeren. Maar ook de toxische stoffen.
De elementen worden strategisch in de buitenmuur van de woning geplaatst en zorgen dat er 24 uur per dag voldoende luchttoevoer in de woning is, zonder dat u last hebt van tocht of kou. Wist u dat u hiermee tot wel 10 emmers vocht uit uw woning kunt weren!

Wil je weten hoe het precies werkt? Bekijk de werking. Of hoe de muurelementen geschikt zijn voor jouw woning? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.