Optrekkend vocht in het stucwerk oplossen en voorkomen.
08 mei 2021 
1 min. leestijd

Optrekkend vocht in het stucwerk oplossen en voorkomen.

Je zal je er wellicht van bewustzijn dat vochtproblemen in elke woning voor kunnen komen. Vochtproblemen komen in alle soorten en maten. Een bekend vochtprobleem is optrekkend vocht. Dit komt vaak voor in oudere huizen die vóór het jaar 1980 zijn gebouwd. De reden hiervan is een slecht of een gebrek aan een vochtkering in de grond. Als de grond nat wordt, neemt de muur dit vocht op. Door het metselwerk stijgt het vocht nog verder op en krijg je last van optrekkend vocht in het stucwerk. Wij geven je een aantal tips hoe je dit kan voorkomen en oplossen!

Voldoende ventileren in huis

Wij kunnen ons voorstellen dat het voor veel mensen lastig is om optrekkend vocht in het stucwerk te herkennen. Al helemaal als je hier verder niet mee bezig bent. Hierbij een aantal signalen waaraan je optrekkend vocht in het stucwerk kan herkennen:

  1. Er zijn vocht- en of schimmelplekken zichtbaar op de binnenmuur.
  2. Er is sprake van loslatend behang, verf of stucwerk. Dit is voornamelijk aan de onderkant van de binnenmuur te zien.
  3. Er hangt een muffe geur in de woning.
  4. De luchtvochtigheid in huis is vaak hoger dan 60 procent.

Muren injecteren tegen optrekkend vocht

Een veelgebruikte methode om optrekkend vocht in het stucwerk te verwijderen, is het injecteren van de muren. Dit kan relatief snel en eenvoudig gebeuren en zorgt ook niet voor hoge kosten. Dit klinkt als een aantrekkelijke vochtbestrijdingsmethode, maar er zitten ook haken en ogen aan. Het is namelijk een kortetermijnoplossing. Doordat de muur hermetisch wordt afgesloten, kan het condensatievocht geen weg naar buiten vinden. Dit is dus niet de meest ideale oplossing om optrekkend vocht in het stucwerk op te lossen.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

De muurelementen van Schrijver Systeem®: dé oplossing tegen optrekkend vocht.

Heb je last van optrekkend vocht in het stucwerk? Dan raden wij aan om te kiezen voor de vochtbestrijding methode van Schrijver Systeem®! Met onze muurelementen wordt het optrekkend vocht binnen een aantal maanden op een natuurlijke en milieuvriendelijke in het stucwerk verwijderd. Hiermee wordt de woning levenslang onderhouden en zorgt het voor een gezond klimaat in huis. Met de muurelementen van Schrijver Systeem® heb je geen last van extra energiekosten en bespaar je voor in de toekomst een hoop kosten op eventuele schade aan de woning.

Voorkom optrekkend vocht in het stucwerk

Benieuwd of je last hebt optrekkend vocht in het stucwerk? Boek een gratis vochtmeting bij Schrijver Systeem®! Wij lossen jouw vochtproblemen op en geven je professioneel advies. Wij zijn telefonisch en via de email bereikbaar.