Meer kans op doorslaand vocht door wind en regen
18 maart 2019 
1 min. leestijd

Meer kans op doorslaand vocht door wind en regen

Wat een weer! Ben je nog niet nat geregend, dan word je wel van je fiets geblazen door de harde wind. Het is duidelijk die tijd van het jaar waarin je beter lekker binnen kunt blijven. Daar is het tenminste warm en droog. Toch?

Harde wind en regen; een hinderlijke combinatie voor ieder huis

De combinatie van veel regen en harde wind kan echter ook een flinke aanslag zijn op je huis. Zeker wanneer je muren poreus zijn of de gevel door gebrekkig onderhoud, in slechte staat verkeerd. De harde wind blaast het vocht bijna horizontaal tegen je muur (ook wel slagregen genoemd) en waar kieren zitten, sijpelt het water rechtstreeks het huis in. Maar ook voor woningen die wel regelmatig onderhouden worden, kan de capaciteit om grote hoeveelheden vocht af te voeren, op een bepaald moment verzadigd zijn. Dan is er sprake van doorslaand vocht.

De vervelende gevolgen van vocht

Bij langdurige en regelmatige regenval krijgt je woning zoveel water te verduren en zo weinig tijd om het te draineren, dat reguliere ventilatie vaak niet voldoende is. Ook al is je woning voorzien van spouwmuren, met zo’n enorme hoeveelheid regenwater slaat het vocht gemakkelijk door naar de binnenmuren. Het vocht dat niet de binnenmuur bereikt sijpelt langzaam naar beneden. Daardoor blijft veel water langdurig staan in kruipruimtes en kelders. Dit kan vervolgens via de muren omhoog komen met alle vervelende gevolgen vandien.  Denk aan schimmels, stank, verkleuringen en zelfs het loskomen van behang of pleisterwerk.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Pak doorslaand vocht gelijk aan

Deze gevolgen worden ernstiger als je ze pas laat ontdekt of ze niet aanpakt op het moment dat ze ontdekt zijn. Hoe sneller je het vocht bestrijdt, hoe beter.
Niet alleen woon je hierdoor comfortabeler, het is ook beter voor je gezondheid en dat van je gezin. In weken wanneer het zoals nu veel en vaak regent en het ook nog eens hard waait, moet je dus extra alert zijn op tekenen van doorslaand vocht in je huis.

Muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Kom het nu vaak voor dat regenwater zorgt voor vochtproblemen? Dan bieden de muurelementen van Schrijver Systeem de oplossing. Dankzij dit ingenieuze luchtcirculatiesysteem wordt het vocht in de woning op natuurlijke wijze afgevoerd. Zonder externe energiebronnen. Meer weten over de werking, installatie en resultaten? Kijk op de pagina Schrijver Systeem Vochtbestrijding.