Zwarte schimmel op de gordijnen
01 juni 2023 
2 min. leestijd

Zwarte schimmel op de gordijnen

Heb je last van zwarte schimmel op je gordijnen? Dat is verre van prettig. Zwarte schimmel op de (douche)gordijnen kan niet alleen voorkomen in de badkamer, maar ook in de woonkamer of keuken. Als je merkt dat er ook schimmel op je meubels begint te groeien, is de luchtvochtigheid in huis waarschijnlijk te hoog. Daarnaast kan er een muffe geur in huis hangen zodra de zwarte vlekken op de gordijnen en op de muur zichtbaar worden. In dit artikel leggen we uit hoe je zwarte schimmel van je gordijnen kunt verwijderen en hoe je dit vochtprobleem in huis kunt voorkomen.

Hoe kun je zwarte schimmel van gordijnen verwijderen?

Het ontdekken van schimmel op de muur is een van de laatste dingen waar je op zit te wachten. Als je op een efficiënte manier schimmel van je gordijnen in de badkamer wilt schoonmaken, zijn er verschillende opties die je kunt proberen, zoals azijn, alcohol, tandpasta of zuiveringszout. Een handige truc is het aanbrengen van tandpasta op de schimmelplekken van de gordijnen met behulp van een spons en vervolgens afspoelen. Op die manier zullen de zwarte schimmelvlekken verdwijnen.

Ook kun je alcohol op een spons of vochtige doek aanbrengen en daarmee de beschimmelde gordijnen behandelen, waardoor de schimmelplekken niet meer zichtbaar zijn. Natuurlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schimmel niet terugkeert op de muur of de gordijnen. Daarom is het essentieel om een goede vochtigheidsgraad in huis te handhaven.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Hoe kun je voorkomen dat er zwarte schimmel op de gordijnen ontstaat?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig: je moet vocht uit je huis verdrijven. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog is, ontstaat er snel een muffe geur en groeit er schimmel op de muren en meubels. Als er zwarte schimmel op de gordijnen verschijnt, is de luchtvochtigheid in huis duidelijk te hoog. De beste stap die je dan kunt nemen, is het inschakelen van een vochtbestrijding specialist. Deze specialist kan snel het onderliggende vochtprobleem identificeren. In Nederland zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht de meest voorkomende vochtproblemen. Deze veroorzaken meestal een hoge luchtvochtigheid in huis. Zodra het vochtprobleem is vastgesteld, kan er naar een passende oplossing worden gezocht.

Creëer een gezonde luchtvochtigheid in huis

Het is van groot belang om een gezonde luchtvochtigheid in huis te hebben. Hiermee voorkom je niet alleen structurele schade aan je woning, gezondheidsproblemen en schimmelgroei op de muren, maar het helpt ook om vochtige buitenmuren te vermijden en de woning in de koude maanden efficiënt te verwarmen. Het verhogen van de verwarming lijkt een eenvoudige oplossing, maar dit kan helaas resulteren in een hogere energierekening, wat vooral onaangenaam is in deze tijd.

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om zwarte schimmel op de gordijnen te voorkomen en vochtproblemen in de badkamer aan te pakken. Je kunt ervoor kiezen om de muren te laten injecteren, de buitenmuur te impregneren of gebruik te maken van producten zoals de muurelementen van Schrijver Vochtbestrijding®. Het is echter essentieel om eerst de vochtigheid in huis te meten om de juiste oorzaak van het probleem te achterhalen. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze vochtspecialisten. We helpen je graag bij het oplossen van vochtproblemen in huis.