Een vochtige muur stucen
04 maart 2023 
2 min. leestijd

Een vochtige muur stucen

Ga je een vochtige muur stucen? Zorg er dan eerst voor dat je het vochtprobleem aanpakt voordat je aan de slag gaat. Anders is de kans groot dat het stucwerk niet blijft zitten of beschadigd raakt door het vocht. Het stucen van een vochtige muur is een stuk lastiger dan een droge muur. Het stucmateriaal hecht minder goed en het duurt langer voordat het stucwerk droog is. Het beste is om te zorgen dat de muur helemaal droog is en er geen vochtproblemen meer zijn. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Zorg ervoor dat de muren droog zijn

Als je van plan bent om je muren te stucen, moet je er zeker van zijn dat ze droog zijn en geen vochtproblemen meer hebben. Anders is het stucwerk niet duurzaam en kan het schade veroorzaken. Vochtige muren zorgen ervoor dat het stucwerk niet goed hecht en kan afbrokkelen of loskomen, wat leidt tot een onveilige situatie. Daarnaast kunnen vochtige muren schimmel en andere problemen veroorzaken, wat de luchtkwaliteit van je huis kan verslechteren en gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Zorg er dus voor dat je muren volledig droog zijn voordat je ze gaat stucen. Als je niet zeker weet of er vochtproblemen zijn, gebruik dan een vochtmeter om het vochtgehalte te meten. Als het gehalte te hoog is, moet je het vochtprobleem eerst oplossen voordat je verder gaat.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Laat de vochtproblemen oplossen voordat je gaat stucen

Als je last hebt van vochtproblemen in je huis, is het slim om een specialist in te schakelen. Ga niet zelf stucen als er vocht in de muur zit, dat heeft weinig zin. Vochtbestrijders hebben de kennis en ervaring om het probleem te vinden en op te lossen. Ze kunnen bijvoorbeeld een vochtmeting doen om te zien waar het vandaan komt en dan een oplossing op maat bieden. Het is belangrijk om vochtproblemen aan te pakken, want het kan leiden tot schimmel en allergieën, niet goed voor jou of je gezin. Dus als je een gezonde leefomgeving wilt en schade aan je huis wilt voorkomen, bel dan een vochtbestrijding specialist. Zo kun je snel verder met stucen.

De muurelementen van Schrijver Systeem

De muurelementen van Schrijver Systeem® zorgen ervoor dat er constant geventileerd wordt in jouw huis. Elke element kan tot wel 260 cc vocht per dag uit jouw huis verwijderen, wat behoorlijk indrukwekkend is! Voordat deze slimme muurelementen in jouw buitenmuur worden geplaatst, komt er een expert van Schrijver Systeem® langs om de vochtigheidsniveaus bij jou thuis te meten. Op basis van deze meting wordt bepaald hoeveel muurelementen er nodig zijn om de vochtigheid in jouw huis naar het gewenste niveau te brengen. Door simpelweg te zorgen voor een natuurlijke luchtstroom in jouw huis, bieden de muurelementen een ideale oplossing.

De slimme constructie van de muurelementen zorgt ervoor dat lucht wordt aangetrokken en via een ander element weer naar buiten wordt geleid. Op deze manier wordt overtollig vocht op efficiënte wijze afgevoerd. Als je last hebt van schimmel in huis, kun je bij Schrijver Systeem® een gratis vochtmeting aanvragen.