Vochtbestrijding geïnspireerd door de natuur | Schrijver Systeem

Geïnspireerd door de natuur

Natuurlijke luchtstromen houden uw woning vrij van vocht en schimmels

Werking en installatie

Wat is het Schrijversysteem?

Ingenieuze muurelementen zorgen ervoor dat uw
woning definitief vochtvrij is

Het Schrijver Systeem® is een slimme oplossing voor bestrijding van vocht in huis, bedrijfspand of welk ander gebouw dan ook. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt het  overtollig vocht altijd afgevoerd. De werking is voor 100% gebaseerd op de natuurlijke luchtstromingen. Elk element is in staat, zonder enige vorm van externe energie, 260 cc vocht per 24 uur af te voeren. Dit komt neer op 10 emmers vocht per element per jaar.

Werking van het systeem

Jouw huis vochtvrij door natuurlijke luchtstromen

Ieder muurelement bestaat uit twee ‘luchtkamers’ en een koudebrug. Door de ingenieuze vorm van het element ontstaat er een zuigende werking van lucht. Natuurlijke luchtstromen voeren het aangetrokken vocht vervolgens door het ventilatiekanaal naar buiten. 100% duurzaam en kostenbesparend!


De resultaten van TNO


Voordat het patent was afgegeven, is er uitvoerig onderzoek gedaan door TNO naar de werking van het Schrijver Systeem. Daarvan hier de resultaten.
TNO getest en gepatenteerd

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

Prefab-elementen voeren vocht af op natuurlijke wijze

Het Schrijver Systeem bestaat uit sterke kunststoffen prefab-muurelementen. Deze elementen worden in de buitenmuur geplaatst. Omdat ze de grootte hebben van een baksteen, vallen ze nauwelijks op.

Natuurlijke luchtstromen zorgen voor een aangenaam klimaat 

in huis

Het muurelement bestaat uit twee ‘luchtkamers’ en een koudebrug. 

Door de ingenieuze vorm van het element ontstaat er een zuigende werking van lucht. 


Een element verwijdert ¼ liter vocht per 24 uur

De luchtstromen die worden veroorzaakt door het Schrijver Systeem voeren vochtige lucht af van binnen naar buiten. Uit onderzoek van het TNO is aangetoond dat elk element een kwart liter vocht afvoert per 24 uur. Dit natuurlijk proces stopt nooit en heeft geen externe energie nodig. Met het Schrijver Systeem blijft jouw woning op natuurlijke wijze vochtvrij. Het hele jaar door.

Installatie van het Schrijver Systeem

Hoe worden de prefab elementen in de buitenmuur geplaatst

Plaatsing van prefab elementen in de buitenmuur


Het plaatsen van de muurelementen duurt gemiddeld 1-2 dagen. Omdat we de elementen in de buitenmuur plaatsen, hoef je niet thuis te blijven. Hierdoor ondervind je vrijwel geen overlast.


Een team van twee of drie specialisten brengt vakkundig uitsparingen aan in uw buitenmuren. Vervolgens worden de prefab-elementen  boven vloerhoogte om de 30 centimeter geplaatst. De diepte van de uitsparing hangt af van het soort muur.


Je kiest zelf voor de elementenkleur die past bij uw buitenmuur. Nadat de muurelementen zijn geplaatst worden de elementen afgevoegd. Zo nodig schilderen wij de elementen voor u. Na het monteren van de elementen in de uitsparingen werkt het systeem onmiddellijk en onafgebroken. 

Onderhoud van het systeem

Vochtbestrijding zonder onderhoud

Nadat de prefab muurelementen zijn geplaatst is onderhoud niet of nauwelijks nodig. Het systeem is zodanig vormgegeven dat ongedierte en vuil geen toegang hebben. Enkel in de herfstperiode kan het geen kwaad om af en toe de elementen te controleren op spinnenrag en bladeren. Met een bezem of tuinborstel wordt eventueel vuil eenvoudig verwijderd.

Keuze uit acht verschillende kleuren

De prefab elementen zijn van vezelversterkte kunststoffen waardoor ze levenslang meegaan. Dit stevige materiaal maakt verzakkingen van uw muur daarom ook onmogelijk. De muurelementen zijn er in 8 basiskleuren. Heeft u een specifieke kleur in gedachte? De muurelementen kunt u gewoon overschilderen. Na het monteren van de elementen in de uitsparingen werkt het systeem onmiddellijk en onafgebroken. In enkele weken ervaart u al resultaat!

Voorbeelden van Schrijver Systeem muurelementen