Muurelementen houden uw woning vochtvrij

Geen onderhoud en 100% duurzaam

Het Schrijver Systeem®

Wat is het Schrijver Systeem®?

Ingenieuze muurelementen zorgen ervoor dat uw
woning definitief vochtvrij is

Het Schrijver Systeem® is een slimme oplossing voor bestrijding van vocht in uw huis, bedrijfspand of welk ander gebouw dan ook. Met in uw buitenmuur aangebrachte prefab-elementen voert u overtollig vocht voor altijd af. De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Elk element is in staat, zonder enige vorm van externe energie, 260 cc vocht per 24 uur af te voeren. Dit komt neer op 10 emmers vocht per element per jaar.

Werking en installatie

Uw huis vochtvrij door natuurlijke luchtstromen

Ieder muurelement bestaat uit twee ‘luchtkamers’ en een koudebrug. Door de ingenieuze vorm van het element ontstaat er een zuigende werking van lucht. Natuurlijke luchtstromen voeren het aangetrokken vocht vervolgens door het ventilatiekanaal naar buiten. 100% duurzaam en kostenbesparend!

De voordelen van Schrijver Systeem

Minder onderhoud

aan uw woning

Vocht en schimmels tasten muren en houtwerk aan. Schrijver Systeem® houdt uw muren en houtwerk permanent droog. Neem voorgoed afscheid van lelijke schimmelmuren.

100% groen en duurzaam

Onze oplossing om vocht uit uw woning te verwijderen is 100% groen. Daarbij komt nog dat het Schrijver Systeem gebruik maakt van natuurlijke luchtstromingen en dus geen externe energie nodig is.

Snelle terugverdientijd

Omdat het Schrijver Systeem geen gebruik maakt van externe energiebronnen heeft u geen extra energiekosten. De investering van vochtbestrijding is daarmee snel terugverdiend.

Vochtbestrijding zonder onderhoud

De prefab elementen vergen geen onderhoud


Nadat de prefab muurelementen zijn geplaatst is onderhoud niet of nauwelijks nodig. Het systeem is zodanig vormgegeven dat ongedierte en vuil geen toegang hebben. Enkel in de herfstperiode kan het geen kwaad om af en toe de elementen te controleren op spinnenrag en bladeren. Met een bezem of tuinborstel wordt eventueel vuil eenvoudig verwijderd.

De resultaten van TNO

Voordat het patent was afgegeven, is er uitvoerig onderzoek gedaan door TNO naar de werking van het Schrijver Systeem. Daarvan hier de resultaten.

Benieuwd hoeveel vocht uit uw woning kan worden verwijderd?